Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПозбавляємося поту і запаху пахвами назавжди!

Позбавляємося поту і запаху пахвами назавжди!

Этот материал также доступен на русском языке
Любителями народних засобів зібрано рецепти спеціальних відварів та настоїв, що знижують рівень пітливості.

Плями поту в області пахвових западин здатні зруйнувати репутацію найуспішнішої людини. Вони доставляють масу незручностей – від непривабливого зовнішнього вигляду та різкого запаху, до псування одягу вицвілими плямами матерії.

Дбайливими господинями та фахівцями в галузі гігієни розроблено чимало способів порятунку від виділень сальних залоз в області пахв. Широкий спектр засобів включає склади промислового виробництва: тальк, аерозоль чи стик проти поту, таблетки та ін’єкції, навіть спеціальні підкладки на одяг.

Любителями народних засобів зібрано рецепти спеціальних відварів та настоїв, що знижують рівень пітливості.

Причини

Зіткнувшись із проблемою підвищеного потовиділення, більшість людей починають пильну увагу приділяти гігієні тіла. Разом з тим, часте використання миючих засобів сушить шкіру та призводить до її раннього старіння.

Домашні засоби від поту

Народні засоби мають більш щадну дію і, незважаючи на необхідність тривалого використання, гарантовано забезпечують бажаний результат.

До останніх належать:

  • кухонна сіль, харчова сода;
  • аптечні трави: кора дуба, квітки ромашки;
  • натуральний сік лимона, картоплі.

Сіль та сода

Деякі звичні в побутовій сфері порошки, засоби для чищення надають сприятливий вплив на пори шкіри пахвових западин. Переваги рекомендованого методу боротьби з підвищеним потовиділенням полягає у щадному впливі та безпеці . Єдиним недоліком є необхідність тривалого застосування досягнення бажаного результату.

Дві столові ложки солі додають у склянку теплої води та ретельно розмішують. Марлю чи іншу бавовняну матерію змочують отриманому розчині. Змащують перед інтенсивними фізичними навантаженнями, перед сном прикладають на деякий час не менше чверті години.

Застосовуючи харчову соду, чайну ложку порошку розчиняють у склянці окропу. Чекають, коли розчин охолоне, додають три краплі ефірної олії чайного дерева. Отриманим складом протирають чисту шкіру тричі, рівномірно розподіляючи процедури протягом доби.

Відвари трав

Рекомендовані трави можна легко придбати в аптеці без пред’явлення рецепту, їх дія, що щадить, дозволяє вирішити питання потовиділення навіть у дитини. При регулярному застосуванні рекомендованих відварів можна гарантовано усунути рясне потовиділення через місяць. До найбільш дієвих трав відносять кору дуба та квітки ромашки.

Дубовий відвар

5 столових ложок кори дуба заливають двома склянками води та нагрівають. Коли склад закипить, знімають ємність з вогню та настоюють під закритою кришкою протягом деякого часу, але не менше двох годин. Через зазначений час рідину проціджують та отриманим складом протирають проблемні зони кілька разів на день.

Відвар із ромашки

3 чайні ложки квіток аптечної ромашки заливають половиною літра окропу. Наполягають доти, доки рідина не охолоне до кімнатної температури. Рідина проціджують і додають отриманий відвар чайну ложку харчової соди. Отриманим складом обробляють пахвові западини двічі на добу: вранці та ввечері.

Відвар із кори дуба можна приготувати й іншим способом. Регулярне застосування цього відвару допоможе звузити пори, зменшити кількість потовиділення та позбавить неприємного запаху.

Як готувати

Заварюємо одну столову ложку подрібненої кори на 200 мл окропу. Потім додаємо свіжий сік лимона. Все перемішуємо та протираємо проблемні зони не рідше одного разу на день.

Шкіра має бути чистою (вимитою з милом) і сухою.

Соки продуктів

Позбутися сильного поту під пахвами в домашніх умовах можна за допомогою рецептів з доступних на кухні продуктів. До них відносять: натуральний вичавлений сік лимона, картоплі, яблука, редьки. Аналогічний ефект має протирання проблемних зон за допомогою розведеного яблучного оцту.

Свіжий сік лимона для чутливої шкіри розводять наполовину водою і обробляють проблемні зони пахвових западин. Рецепт має ряд переваг: звужує пори, очищує їх та ароматизує шкіру.

Сік редьки та гліцерин беруть у рівних частках, ретельно розмішують. Отриманий склад втирають у зону пахвових западин.

Позбавляємося поту і запаху пахвами назавжди!

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні