П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія5 способів швидко охолонути в спекотний день

5 способів швидко охолонути в спекотний день

Этот материал также доступен на русском языке
Влітку, де б ми не знаходилися – вдома чи на роботі – весь час страждаємо від спеки. І в голові лише одна думка: як би добре зараз опинитися біля води.

Втім, для покращення самопочуття існує безліч способів, як охолонути.

Потримайте зап’ястя під крижаною водою 30 секунд

Такий спосіб активно і моментально знизить температуру крові у ваших руках, яка потім циркулюватиме у великому кровотоку і охолоджуватиме все тіло ще протягом години.

Покладіть холодний компрес на шию

Цікавий факт: область мозку, яка сприймає та регулює температуру тіла, розташована практично біля основи шиї. Охолодіть це місце вологим рушником, шматочком льоду або будь-яким іншим способом. І зможете обдурити весь організм, відчувши, що тіло стало прохолоднішим, ніж є насправді.

Пийте більше води та менше кави

Капітан очевидність! Але! Буде не зайвим нагадати, що коли температура за вікном стає дійсно екстремально високою, ви потієте більше, причому не завжди це помічаєте. Дуже важливо уникати зневоднення та кофеїнових напоїв – вони швидко виводять рідину та перешкоджають зволоженню.

Використовуйте охолодний спрей

Зробити простий спрей, що охолоджує, можна самому. Достатньо змішати одну частину гелю алое-вера і три частини холодної води в невеликій пляшці з розпилювачем (бажано металевою). Алое охолоджує шкіру на 5 градусів!

Покладіть фрукти у холодильник

Відмінний варіант снеку – холодні (або навіть крижані!) Фрукти та ягоди. Спекотна погода може змусити нас вкотре потягтися за морозивом. Натомість заморожені фрукти допоможуть вам охолонути куди менш калорійним і здоровішим способом.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні