Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяАспирин на 20% может снизить риск смерти у больных раком

Аспирин на 20% может снизить риск смерти у больных раком

Этот материал также доступен на русском языке
Відповідно до нового широкомасштабного аналізу існуючих досліджень, пацієнти, які страждають від різних видів раку і додають аспірин до свого стандартного лікування, можуть знизити ризик смерті на 20 відсотків.

Вчені з Кардіффського університету провели систематичний огляд 118 опублікованих обсерваційних досліджень, проведених на пацієнтів з 18 різними видами раку.

Після об’єднання даних дослідники виявили, що загалом 250 000 хворих на рак, які повідомили, що приймали аспірин, мали на 20 відсотків нижчий рівень смертності.

Експерти кажуть, що наявні докази щодо безпеки та ефективності аспірину «виправдовують його використання» як допоміжного лікування широкого спектру ракових захворювань, і що пацієнти повинні бути проінформовані про це.

«В останні роки ми з моєю дослідницькою групою були особливо вражені впливом аспірину на біологічні механізми, пов’язані з раком — здається, він має такий самий вплив на багато різних типів раку. — каже провідний автор дослідження професор Пітер Еллвуд, професор Кардіффського університету, який вивчає вплив аспірину понад 50 років. — Ось чому ми вирішили переглянути наукові докази, пов’язані з використанням аспірину як додаткового лікування різних видів раку».

«Загалом ми виявили, що в будь-який момент часу після діагностики раку частка живих пацієнтів, які приймали аспірин, була на 20 відсотків більшою, ніж частка живих пацієнтів, які не приймали».

«Наше дослідження показує, що аспірин може не тільки знизити ризик смерті, але й зменшити поширення раку в організмі – т.зв. метастатичне поширення», – додає професор Елвуд.

Дослідження опубліковано в науковому виданні ecancermedicalscience.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні