Завдяки клітковині каші покращують травлення та моторику шлунка спільно з кишечником. Це сприяє виведенню шлаків та токсинів з організму. Організм, який не засмічений шлаками, набагато ефективніше впорається зі спалюванням зайвого жиру та схудненням.
Безперечно, каші – це правильне харчування, що сприяє поліпшенню метаболізму. А всі ми знаємо, що чим краще у людини метаболізм, тим легше і швидше вона худне.
А тепер поговоримо, які каші допомагають худнути.
Цільнозернова вівсяна каша – одна з лідерів у схудненні на крупах. А все тому, що вона має збалансований вітамінний і мінеральний склад, включає антиоксиданти, сприяє зниженню рівня цукру і холестерину в крові, розганяє обмін речовин і покращує травлення.
Калорійність однієї стандартної порції вівсянки близько 100 ккал (не плутати з калорійністю вівсяної крупи у сухому стані!). Ось чому вівсяна каша є некалорійною, але ситною стравою.
Гречка містить багато заліза, фосфору, кальцію, вітамінів групи В, РР та інших корисних елементів, тому вона корисна не тільки для схуднення, а й для здоров’я загалом.
Якщо хочете, щоб гречка зберегла свої корисні властивості максимум, то не варіть її, а запарюйте на ніч. Для цього треба взяти близько 30 г сухої перебраної крупи та залити її 1-1,5 склянками окропу. Тепер накрийте ємність з кришкою і залиште запарюватися на ніч. Зранку каша буде готова. Розігрійте її трохи та їжте.
Пшоняна каша дуже приємно виглядає в приготовленому вигляді, смачно пахне і має трохи солодкуватий присмак. Але це далеко не всі її переваги: головне, що пшоно легко і швидко виводить з організму жирові накопичення, легко перетравлюючись у шлунку.
А все тому, що в пшоні міститься особливий крохмаль, який добре пов’язує ліпіди, токсини та інші шкідливі речовини, м’яко виводячи їх з організму.
Не вся рисова каша корисна. Наприклад, очищений білий рис – досить калорійна страва, тоді як бурий неочищений рис має зовсім інші якості: він збирає на себе все сміття в організмі і виводить його природним шляхом.
Тому віддавайте перевагу нешліфованому рису та замочуйте його в холодній воді на пару годин перед приготуванням – так з рису вийде зайвий крохмаль, і каша буде не такою калорійною.
Готувати кашу з лляного насіння здогадається не кожен, а дарма! Лляне насіння допомагає жінкам відновити гормональний фон, регулюють травлення, прискорюють метаболізм, очищають печінку та кишечник, але найголовніше – забезпечують наш організм цінними поліненасиченими жирними кислотами (Омега).
Такий склад допомагає льону розщеплювати жирові відкладення та коригувати склад тіла. Готують лляну кашу за аналогією з гречкою: запарюють на ніч окропом, а потім перемелюють блендером у пюре.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи корисні каші швидкого приготування.
Джерело: serebryanskaya.com
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…
Через прострочену ідентифікацію чи неактивний рахунок тисячі пенсіонерів-ВПО залишилися без виплат. Нова ухвала Кабміну дозволяє…
Чи має право роботодавець вимагати від працівника виконувати свою роботу під час повітряної тривоги?
Магнітні бурі впливають на здоров'я багатьох людей, і щоб добре підготуватися до складного періоду, потрібно…