При гастриті та підвищеній кислотності потрібно уникати кислих ягід та фруктів, а при ожирінні та цукровому діабеті – солодких. При подагрі потрібно обережно вживати фруктові соки та компоти.
Дієтолог Світлана Фус пояснює: «Надлишок фруктози може збільшити продукцію сечової кислоти та сприяти утворенню каменів у нирках». Також вона радить їсти фрукти та ягоди перед основним прийомом їжі, або ж поєднувати їх з кашами та кисломолочними продуктами.
Фрукти та ягоди містять велику кількість кислот, які подразнюють стінки шлунка та посилюють функцію підшлункової залози.
Не варто забувати також про те, що термічна обробка знижує вміст вітамінів у фруктах та ягодах. Тому корисніше з’їсти свіжі плоди, ніж варити компоти та варення.
Крім того, фрукти та ягоди можна заморозити в морозильній камері та вживати взимку, що збільшить вміст вітамінів у раціоні.
Комунальники зробили важливу заяву, що торкнеться частини українців. Плату за газ у травні можуть не…
Частина пенсіонерів можуть отримати безкоштовні продукти харчування від відомого міжнародного фонду. Як це зробити.
Частина українців можуть залишитися без пенсій. Які вимоги потрібно обов'язково виконати, щоб отримувати пенсійні виплати.
21 травня в Україні відзначають Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку, Міжнародний…
Статистика свідчить, що середня українська пенсія становить третину середньої зарплати. Скільки ж пенсії нарахують при…
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…