При гастриті та підвищеній кислотності потрібно уникати кислих ягід та фруктів, а при ожирінні та цукровому діабеті – солодких. При подагрі потрібно обережно вживати фруктові соки та компоти.
Дієтолог Світлана Фус пояснює: «Надлишок фруктози може збільшити продукцію сечової кислоти та сприяти утворенню каменів у нирках». Також вона радить їсти фрукти та ягоди перед основним прийомом їжі, або ж поєднувати їх з кашами та кисломолочними продуктами.
Фрукти та ягоди містять велику кількість кислот, які подразнюють стінки шлунка та посилюють функцію підшлункової залози.
Не варто забувати також про те, що термічна обробка знижує вміст вітамінів у фруктах та ягодах. Тому корисніше з’їсти свіжі плоди, ніж варити компоти та варення.
Крім того, фрукти та ягоди можна заморозити в морозильній камері та вживати взимку, що збільшить вміст вітамінів у раціоні.
Чорнобильці можуть оформити пенсію раніше встановленого віку — від 1 до 13 років залежно від…
У холодильнику з’явився неприємний запах? Не поспішайте купувати дорогі засоби — ці прості домашні методи…
Пенсіонери, які не пройдуть ідентифікацію до кінця року, ризикують залишитися без виплат. У Пенсійному фонді…
Фінансові кібершахраї вкотре активізувались. НБУ повідомив про нові схеми й оприлюднив правила безпеки.
Під час шлюбу подружжя зазвичай спільно набуває майно — житло, автомобіль, побутову техніку, заощадження. За…
Тріщина на підошві — не вирок взуттю. Ось два доступні інгредієнти, які вирішать всі проблеми.