При гастриті та підвищеній кислотності потрібно уникати кислих ягід та фруктів, а при ожирінні та цукровому діабеті – солодких. При подагрі потрібно обережно вживати фруктові соки та компоти.
Дієтолог Світлана Фус пояснює: «Надлишок фруктози може збільшити продукцію сечової кислоти та сприяти утворенню каменів у нирках». Також вона радить їсти фрукти та ягоди перед основним прийомом їжі, або ж поєднувати їх з кашами та кисломолочними продуктами.
Фрукти та ягоди містять велику кількість кислот, які подразнюють стінки шлунка та посилюють функцію підшлункової залози.
Не варто забувати також про те, що термічна обробка знижує вміст вітамінів у фруктах та ягодах. Тому корисніше з’їсти свіжі плоди, ніж варити компоти та варення.
Крім того, фрукти та ягоди можна заморозити в морозильній камері та вживати взимку, що збільшить вміст вітамінів у раціоні.
16 вересня переважатиме мінлива хмарність; опади очікуються лише в західних областях та на Житомирщині у…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Хочеться повернути шкірі пружність та сяйво? Маска для в'янучої шкіри з медом - натуральний спосіб…
Українці тепер можуть користуватися новою розробкою Укрпошти — мобільним додатком, який вже доступний на Android…
Майонез без хімії – це реально. Забудьте про магазинні соуси з консервантами та цукром: домашній…
Щоб ця технологія приносила максимум користі, важливо розуміти її класи, сценарії використання та підходи до…