При гастриті та підвищеній кислотності потрібно уникати кислих ягід та фруктів, а при ожирінні та цукровому діабеті – солодких. При подагрі потрібно обережно вживати фруктові соки та компоти.
Дієтолог Світлана Фус пояснює: «Надлишок фруктози може збільшити продукцію сечової кислоти та сприяти утворенню каменів у нирках». Також вона радить їсти фрукти та ягоди перед основним прийомом їжі, або ж поєднувати їх з кашами та кисломолочними продуктами.
Фрукти та ягоди містять велику кількість кислот, які подразнюють стінки шлунка та посилюють функцію підшлункової залози.
Не варто забувати також про те, що термічна обробка знижує вміст вітамінів у фруктах та ягодах. Тому корисніше з’їсти свіжі плоди, ніж варити компоти та варення.
Крім того, фрукти та ягоди можна заморозити в морозильній камері та вживати взимку, що збільшить вміст вітамінів у раціоні.
На сайті Пенсійного фонду України доступна послуга «Пенсійний калькулятор», яка дозволяє заздалегідь розрахувати орієнтовний розмір…
Питання забезпечення гідної старості для близьких людей рано чи пізно постає перед багатьма сім’ями. Одеса,…
З початку 2026 року в Україні стартує черговий етап пенсійної реформи, який змінює умови виходу…
До кінця грудня українці отримають грошові виплати одразу за жовтень і листопад. Кому та скільки…
Кабінет Міністрів звернувся до НКРЕКП щодо запланованих змін тарифів на водопостачання та водовідведення. Коли підвищать…
Для внутрішньо переміщених осіб в Україні запустили програму грошової допомоги на ремонт житла. Що треба…