П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі рослини покращать роботу щитовидки?

Які рослини покращать роботу щитовидки?

Этот материал также доступен на русском языке
Впоратися з тією чи іншою недугою допоможе кваліфікована фітотерапевтка Алла Борщ. У своїй практиці вона застосовує понад сто видів лікарських рослин, сама вирощує їх, готує мазі, фітоекстракти та настоянки.

Щитовидна залоза виробляє гормони, що контролюють роботу нервової, імунної, ендокринної систем, а також засвоєння деяких мікроелементів та вітамінів. Зокрема, при нестачі йоду порушується гормональна функція організму.

Які рослини покращать роботу щитовидки?

Багато йоду міститься в рослині з незвичайною назвою нетреба колюча. Її дія подібна до гормону тиреоїдину, проте при використанні рослини в жодному разі не слід перевищувати зазначених доз. Для приготування ліків беруть 1 чайну ложку добре висушеної трави, заливають склянкою окропу, запарюють у термосі протягом години і п’ють по столовій ложці тричі на день, за 15 хвилин до їди.

Подібним чином діє і дрік красильний. Він може допомогти тим хворим, хто має набряки, проте при гіпертонії протипоказаний, оскільки підвищує тиск.

При захворюваннях щитовидної залози дуже важливо використовувати рослини, які мають заспокійливу дію і містять у складі вітаміни групи В: тіамін – бобові, злаки, морква, помідори; піридоксин – зародки зернових, боби, квасоля, кукурудза, ціанокобаламін -морква, капуста, гриби, і навіть провітамін А – звіробій, деревій, гречка, кропива, капуста, морква, абрикоси.

Якщо виникає ускладненнягіпохромна анемія, рекомендують кропиву, горіх вологий, родовик лікарський, буряк, гранат.

При виражених набряках – настій листя або бруньок берези, підмаренника звичайного, листя брусниці, мучниці, хвоща польового.

Також добре вживати і ті рослини, які стимулюють функцію кори надниркових залоз – причепу, кропиву дводомну, календулу, солодку голу, шавлію.

Отримати індивідуальну консультацію лікарки-фітотерапевтки Алли Борщ можна за телефонами: (050) 07-25-123, (068) 127-78-26.

Попередження: перед застосуванням рецептів обов’язково проконсультуйтеся з лікарем!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні