П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ «Нафтогазі» пояснили, кому мають передавати показання лічильника нові клієнти

У «Нафтогазі» пояснили, кому мають передавати показання лічильника нові клієнти

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 травня 2022 року до Реєстру клієнтів ДК «Нафтогаз України» включено 8,8 млн українських домогосподарств. Нові клієнти отримуватимуть послуги за однією з найвигідніших цін на ринку – 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування).

Клієнти, які раніше отримували природний газ від 17 постачальників під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» (де передача показань відбувається через клієнтський простір 104.ua) та ТОВ «Одесагаз-Постачання» цікавляться, кому тепер передавати показання лічильника газу.

Як передавати показання лічильника газу?

Передавати показання і далі необхідно вашому оператору ГРС (облгазу) у період з 1 по 5 число кожного місяця.

Хто такий оператор ГРС (облгаз)?

Оператори газорозподільної мережі (облгази) – державні компанії, які здійснюють доставку газу споживачеві. Обов’язки облгазу – підключення/відключення блакитного палива, забезпечення якості та тиску газу, реагування на аварійні виклики, усунення аварій та отримання показань лічильників. За надання цих послуг клієнт отримує окремий рахунок та оплачує його. Передати показання вашому оператору ГРС (облгазу) можна одним із способів:

  • на сайті або в чаті вашого облгазу;
  • зателефонувавши до контакт-центру вашого облгазу.

Чому не можна передавати показання до ДК «Нафтогаз України»?

Згідно із законодавством України, «Нафтогаз» не має права отримувати показання щодо споживання газу від споживача. Ця функція покладена на операторів ГРС (облгази). Саме тому ви отримуватимете дві платіжки за газ: за доставку/розподіл газу (від оператора ГРС) та за спожитий газ (від постачальника – ДК «Нафтогаз України»).

Що платити у ДК «Нафтогаз України»?

Ви платите за фактично спожитий обсяг газу. Тому «Нафтогазу» дуже важливо, щоб ви своєчасно та правильно передавали свідчення оператору ГРС, і вони могли зробити коректні нарахування у вашій платіжці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому зараз платити за газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні