Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим випрати кухонні рушники?

Чим випрати кухонні рушники?

Этот материал также доступен на русском языке
Кухонні рушники – це не лише предмет першої необхідності, а й своєрідний елемент декору. Приємно, коли вони не лише красиві, а й чисті, без жодних плям та розводів.

Сучасні пральні машини чудово справляються зі своїм завданням та відмивають більшість забруднень з кухонних рушників. Але бувають такі застарілі чи складні плями, із якими звичайний порошок не справляється.

У цій ситуації вам допоможуть наші поради. Завдяки простим і доступним засобам, які є в кожному будинку, ви зможете видалити навіть найскладніші забруднення та зробити улюблені кухонні рушники чистішими, а святкові серветки білішими.

1. Не надто забруднені кухонні рушники натріть господарським або відбілюючим милом і залиште на 30 хвилин. Потім виперіть рушники з порошком.

Позбутися бруду допоможе перекис водню. Розчиніть дві столові ложки перекису в одному літрі теплої води, замочіть рушник на 5-8 годин, а потім виперіть.

2. Щоб відіпрати плями на кухонних рушниках, нанесіть на них будь-який миючий засіб для посуду, залиште на добу та виперіть.

  • Для видалення плям від кави, томатної пасти приготуйте розчин: змішайте одну столову ложку солі з одним літром води та замочіть у ньому рушник на дві години.
  • Щоб позбутися плям від цвілі, замочіть рушник у розчині оцту і ретельно прополощіть.
  • З плямами від соку та ягід впорається гліцерин із медичним спиртом. Змішайте їх у рівних пропорціях та нанесіть на плями на дві години.
  • Позбутися жирних плям допоможе гірчичний порошок. Наберіть у ємність гарячої води і розчиніть у ній велику кількість сухої гірчиці (якщо берете відро чи таз – можна висипати всю пачку. Розчин має бути насиченим). Замочіть рушники на ніч, а вранці виперіть.

3. Відіпрати застарілі плями допоможе такий розчин: змішайте по три столові ложки прального порошку, харчової соди, олії, відбілювача для білизни і додайте 1-1,5 літра окропу. Помістіть у розчин рушники на ніч. Вранці виперіть у пральній машині в режимі швидкого прання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні