Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДачаПасинкувати помідори чи ні - думка досвідчених овочівників

Пасинкувати помідори чи ні – думка досвідчених овочівників

Этот материал также доступен на русском языке
Багато садівників та городників ставлять собі питання: чи потрібно пасинкувати томати, чи в цьому немає потреби. Спробуймо розібратися разом з вами.

Що таке пасинкування?

Отже, сам процес пасинкування помідорів є усунення зайвих пагонів на кущах з метою отримання більшої врожайної віддачі рослин. Зазвичай культура, нарощуючи бічні пагони, витрачає на них свої сили, через що вирощування томатів може бути не таким урожайним, як очікує городник.

Пасинки – це ті стеблинки на рослині, які з’являються в розетці листа біля центрального стебла і сприяють загущенню кущів. Наявність пасинків не є корисною для рослини.

Тому якщо ви хочете зібрати гідний урожай, то потрібно проводити пасинкування.

За сприятливих умов пасинок може перерости в сильний стовбур, який нестиме у основного стовбура більшу частину поживних речовин, необхідних для зростання та розвитку плодів. Це призведе до уповільнення процесу цвітіння бутонів і зростання помідорів, що утворилися.

Як видаляти пасинки?

Для видалення пасинків використовуйте стерильний інструмент. Обов’язково необхідно залишати невеликий хвостик, це запобіжить появі нового пасинка на місці зрізаного. У жодному разі не викидайте віддалені пасинки, адже вони є живцями, які можна вкоренити і надалі виростити з них новий кущик помідорів. Пасинкування слід проводити в суху погоду, між поливами кущів.

Запам’ятайте, пасинкуванню підлягають всі томати з великою зеленою масою. Якщо не прищипнути кущі, то вийде добре озеленена ділянка, що негативно позначиться на кількості плодів.

Низькорослі та гібридні форми томатів можуть обійтися без видалення пасинків, що, безумовно, робить вирощування дуже простим.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що японським ученим вдалося отримати томати без насіння.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні