П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЩо таке арт-терапія і для чого вона існує?

Що таке арт-терапія і для чого вона існує?

Этот материал также доступен на русском языке
Арт-терапія дослівно перекладається як «лікування мистецтвом». Це один із найкращих способів при депресії, безпричинній тривозі, безсонні.

Відомо, що негативні емоції можуть серйозно погіршити здоров’я. Але якщо їх вдається позбутися, то багато захворювань проходять навіть без медикаментозного лікування.

Наприклад, зайнявшись малюванням , ви зможете “виплеснути” на папір весь негатив – агресію, страхи та апатію. Зображуйте все, що спаде на думку, а якщо ви не вмієте малювати, не турбуйтеся – якість малюнка тут не головне.

Останнім часом великої популярності набули терапевтичні розмальовки для дорослих, які дозволяють висловити у колірній гамі свій стан. Особливо корисна робота з розмальовками під час сильного стресу, оскільки розфарбовування позбавляє відчуття безпорадності, змушує зосередитись та заспокоїтися.

По тому, який колір людина вибрала, можна багато розповісти про її настрої. Синя людина прагне до спокою і їй потрібна усамітнення, червона людина відчуває агресію, зелений свідчить про тугу і апатію, сірий сигналізує про стан тривоги, а чорний про внутрішню пригніченість.

Якщо ви не хочете займатися пасивною арт-терапією, то не менш дієвим для позбавлення від тривоги вважається танець, рухи якого допоможуть звільнити почуття та емоції.

Метод танцювальної терапії заснований на тому, що будь-яке переживання виявляється у напрузі м’язів, які пов’язані з певними емоціями. Музика для арт-терапевтичного танцю не обов’язкова, як і вміння танцювати. Ваші рухи можуть бути будь-якими – повільними, плавними, головне, щоб ви відчували, що танцюєте та виражаєте емоції.

Пробуйте та зцілюйтесь!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні