Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'я5 продуктів, які зменшують запалення дихальних шляхів та лікують астму

5 продуктів, які зменшують запалення дихальних шляхів та лікують астму

Этот материал также доступен на русском языке
Згідно з оглядами харчування, астматики можуть отримати велику користь з дієти, наповненої фруктами та овочами. Ці продукти можуть допомогти зняти запалення дихальних шляхів, що впливає на симптоми астми.

Немає необхідності уникати певних продуктів, якщо ви страждаєте на астму, але немає переконливих доказів того, що ці продукти збільшують тяжкість нападів астми.

Згідно з оглядами харчування, астматики можуть отримати велику користь з дієти, наповненої фруктами та овочами. Ці продукти можуть допомогти зняти запалення дихальних шляхів, що впливає на симптоми астми.

1. Риба

Риба містить велику кількість омега-3 жирних кислот, які є протизапальними.

Просто вживання жирної омега-3 риби двічі на тиждень може дати позитивні результати.

Деякі види риб можуть містити ртуть, поліхлоровані дифеніли (ПХД) та інші забруднювачі навколишнього середовища. Тому регулярне вживання деяких видів риби не рекомендується.

2. Насіння льону

Як і риба, насіння льону також багате на омега-3, таким чином, вони пропонують протизапальні властивості. Ви можете додати принаймні дві столові ложки лляного насіння щодня в каву, смузі, каші та салати, щоб отримати поживні переваги.

Якщо ви не можете отримати свіже лляне насіння, то ви можете прийняти добавки олії лляного насіння, яке зазвичай доступне в магазинах здоров’я. Добавки не є заміною для фактичного лікування астми, тому не робіть помилку, приймаючи це без урахування інших методів лікування.

3. Ягоди

Регулярне вживання в їжу суміші ягід (вишні, чорниці, ожини та малини), також може допомогти очистити дихальні шляхи для людей, які страждають на астму. Ці фрукти багаті на вітаміни і клітковину, а також протизапальні продукти.

4. Зернятка

Квасоля вважається пребіотиком. Вона містить корисні волокна, що допомагають ферментувати кишечник під час травлення. Вона може допомогти у збільшенні хороших бактерій у вашій травній системі. Так, коли ваша кишка здорова, ваше тіло може керувати нападами астми набагато краще.

5. Шпинат

Листові зелені овочі містять вітаміни та мінерали, які зміцнюють ваше тіло у боротьбі проти інфекцій та хвороб. Шпинат, однак, особливо корисно для хворих на астму, оскільки він має вітамін B. Цей вітамін є багатим джерелом фолату (фолієва кислота), що важливо для боротьби з епідемією астми.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні