Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія10 секретів, щоб зварити неймовірно смачну та ароматну каву

10 секретів, щоб зварити неймовірно смачну та ароматну каву

Этот материал также доступен на русском языке
Кава – напій молодих, скажете ви. Чи можна пити його у літньому віці? За відсутності медичних протипоказань та дотримання відповідних рекомендацій люди старшого віку можуть без шкоди для здоров'я щодня споживати 1-3 чашки кави, самі або в компанії з молодими членами сім'ї.

Можна довго розмірковувати про користь і шкоду кави, але єдине, що у неї не відібрати, це те, що це неймовірно смачний напій, який заряджає бадьорістю з ранку та дарує енергію на весь день.

Розчинна кава продається для тих людей, для яких головне швидко приготувати вранці напій і відразу ж побігти на роботу. Ті ж, хто цінує аромат і смак кави, знайдуть час, щоб зварити його в турці, дотримуючись наведених нижче правил.

1. Для того, щоб приготувати смачну каву, слід використовувати чисту воду. Усі чудово розуміють, наскільки багато у водопровідній воді хлорки та солей, а це псує смак напою.

2. Каву необхідно варити довго, використовуючи повільний вогонь, тому щоб приготувати його, потрібно запастись терпінням.

3. Щоб аромат кави зберігся, потрібно використовувати турку з вузькою шийкою.

4. Неймовірно, але перевірений факт – щоб підкреслити аромат кави, необхідно кинути в нього пару кристаликів солі. Смак спеції не зіпсує, але при цьому багато разів посилить аромат кави. Додати його необхідно у воду до того, як у турку буде кинута кава.

5. Імбир також вміло підкреслює смак та аромат кави. Додавати його слід за тими самими правилами, що і сіль. Для цього є спеціальний мелений імбир, що продається у пакетиках.

6. Щоб кава не сильно гірчила, потрібно додати в неї чайну ложку коричневого цукру.

7. Смак дрібно меленої і меленої кави істотно відрізняється, тому можна експериментувати з помолом. Різниця у смакових якостях відрізняється.

8. Всупереч поширеній думці, кава не потрібно готувати, поки вона не закипить у турці, все ж таки необхідно дочекатися того моменту, поки «гірка» почне активно підніматися і відразу ж прибрати турку з вогню і дати кілька секунд постояти.

Після цього треба зробити так ще двічі. Важливо зробити все можливе, щоб скоринка кави не зруйнувалася, інакше зникне неперевершений аромат кави.

9. Для того, щоб отримати справжню каву, слід самостійно її молоти, купуючи кавові зерна перевірених брендів. Розчинна кава – низькопробний продукт, який сильно шкодить здоров’ю.

10. До того, як кава буде розлита в чашки, вона повинна трохи настоятися, щоб отримати однорідну консистенцію. Тому потрібно дати напою настоятися хвилину, а потім вже можна насолоджуватися його чудовим смаком та ароматом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні