П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк заощадити і самому зробити миючий засіб для посуду?

Як заощадити і самому зробити миючий засіб для посуду?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато господинь, щоб уберегти здоров'я близьких, віддають перевагу стандартному миючому засобу робити своє домашнє.

Навіщо робити самостійно миючий засіб?

Хімічний засіб ніколи повністю не вимивається з тарілки та потрапляє до нас в організм разом із їжею. Миючий засіб може спричинити алергію, розлад травлення, порушити роботу печінки та легенів, погіршити зір і навіть впливати на рівень холестерину.

Домашній засіб не шкодить екології та здоров’ю ваших близьких.

При цьому ще й велика економія грошей. Вам не доведеться витрачатися на дорогі миючі засоби.

Що можна використовувати?

Гірчичний порошок – добре впорається з жиром. Нанесіть трохи порошку на посуд, додайте теплої води та ретельно промийте.

Лімонна кислота – ефективний засіб від накипу. Всипте один пакетик кислоти в чайник, додайте води та прокип’ятіть 2-3 рази. Такий спосіб підійде як для звичайних чайників, так і для електричних.

Оцет – впорається з поверхнями, що пригоріли. Налийте оцет, наприклад, у каструлю та залиште на ніч. Зранку все змиється губкою.

Господарське мило – відмиває, дезінфікує.

Мийний засіб із соди та оцту. Спочатку розчиніть одну столову ложку харчової соди в одному літрі теплої води. Потім додайте 1/4 склянки столового оцту та сік половини лимона. Достатньо побризкати складом поверхню і через 5 хвилин протерти її вологою губкою.

Мийний гель з господарського мила. Візьміть дві столовіе ложки господарського мила, натертого на тертці, 8 столових ложок гліцерину (можна придбати в будь-якій аптеці) літр гарячої води. Для посилення засобу можна додати дві столові ложки горілки. Мило залити склянкою води, перемішати та помістити на водяну баню для розчинення. Після цього перелити в пляшку або банку з кришкою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні