Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДача Як позбутися мурах за допомогою підручних засобів

 Як позбутися мурах за допомогою підручних засобів

Этот материал также доступен на русском языке
Серед городників мурахи часто вважаються шкідниками. Усюдисущі комахи вражають коріння рослин, а ґрунт окислюють і заражають шкідливими бактеріями. Мурахи, до того ж, рознощики попелиці.

Щоб позбутися мурах у теплиці швидко і без шкоди для рослин, слід докласти небагато зусиль.

Найпростіші способи зібрані у цій добірці. Як не дивно, позбавитися мурах у теплиці і не тільки допоможуть прості домашні засоби. Кожна з них вже знаходиться на вашій кухні або в аптечці. Залишається лише прочитати інструкцію та застосувати її на ураженій ділянці. Результат вас здивує!

Як позбутися мурах за допомогою соди

Численна кількість способів застосування соди в побуті досі вражає деяких господарок. Але про те, що цей порошок є корисним у боротьбі з мурахами, знає не кожна. І дуже дарма, адже сода нешкідлива і для ґрунту, і для майбутнього врожаю.

Щедро посипте содою уражені мурахами грядки. Потім полийте їх окропом. Цю процедуру можна повторити кілька разів. Все залежить від кількості комах у теплиці.

Як позбутися мурах за допомогою борної кислоти

Борна кислота – улюблений препарат досвідчених городників для боротьби з мурахами. Однак у чистому вигляді порошок мало ефективний. Тому рекомендуємо змішати його із цукром або медом. Адже комахи ті ще ласуни.

Щоб приготувати суху приманку для мурах, змішайте 10 г борної кислоти зі 100 г звичайного борошна. Сумішю посипте уражену ділянку. Отрута миттєво має вплинути на шкідників.

Для рідкої приманкиперемішайте 10 г борної кислоти з 1-2 ст. л. цукрового піску. Залийте склянкою окропу і перемішайте. Розчин розлийте по невеликих мисках. Їх розставте на ураженій ділянці.

Прянощі від мурах

Щоб позбавитися мурах на ділянці, не обов’язково їх винищувати. Огородіть грядки пряними рослинами. Комахи різких запахів на дух не переносять, тому обходитимуть ваш город десятою дорогою.

По-перше, можете висадити навколо врожаю петрушку, кріп чи перцеву м’яту. Ще один вірний спосіб – це розкласти в місцях, де найбільше мурах, полин або лаванду.

Крім прянощів, у боротьбі з мурахами допомагають і гострі спеції. Посипайте уражені комахами ділянки червоним або чорним меленим перцем.

Найгуманніший спосіб позбутися мурах — це зібрати їх у лопату і перенести подалі від теплиці. Але якщо на території вашої ділянки споруджено мурашник, його мешканців ви зустрічатимете часто.

У такому разі вам доведеться або зруйнувати житло комах, або убезпечитися від них усіма вище зазначеними способами. Успіхів у боротьбі!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні