Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк зберегти білість сантехніки

Як зберегти білість сантехніки

Этот материал также доступен на русском языке
Ванна кімната – це завжди про чистоту та порядок. Звичайно, в ідеалі, це повинна бути найчистіша кімната у вашому будинку, але, погодьтеся, це можливо лише спочатку.

Після тривалого користування сантехнікою виникають проблеми утворення вапняного нальоту, цвілі, неприємного запаху, жовтизни та втрати блиску. Для їх запобігання краще проводити генеральне прибирання приміщення не рідше двох разів на місяць. При цьому унітази, раковини та ванну слід чистити щотижня.

Прагнучи заощадити час та зусилля, багато хто вдається до народних методів, але деякі з них просто неефективні, інші можуть легко зіпсувати зовнішній вигляд сантехніки. Ми зібрали кілька корисних порад, які допоможуть зберегти умивальник, унітаз, ванну білими протягом тривалого часу.

Рекомендації з прибирання

Перше і, напевно, головне правильно: набагато легше регулярно підтримувати порядок, ніж потім старанно віддратувати бруд, що в’ївся. Умивальник з кераміки легко привести в належний вигляд за допомогою побутової хімії та звичайної ганчірки. Народні засоби теж непогано справляються з невеликими забрудненнями: для очищення можна нанести кашку з соди на поверхню та розпорошити невелику кількість розведеного у воді оцту. Після цього пройдіть губкою або щіткою.

Лимонна кислота, суміш нашатирного спирту та перекису водню допоможуть видалити жовтизну. Звичайно, краще і значно простіше використовувати спеціальні засоби: вони набагато швидше справляються з усіма видами забруднень, а вам не потрібно витрачати багато зусиль. Але народні способи – це добрий спосіб заощадити.

Акуратно доглядайте змішувач. Щоб не подряпати виріб, забудьте про жорсткі щітки та засоби з абразивними частинками. Достатньо пройтися м’якою ганчіркою з мікрофібри, а плями білого нальоту від води можна видалити за допомогою оцтового розчину.Особливу увагу приділіть унітазу. Він найбільш схильний до появи іржі і нальоту. Щоб він залишався блискуче-білим якомога довше, нанесіть велику кількість засобу для чищення і залиште на деякий час, ретельно протріть йоржиком стінки. Пам’ятайте: туалетні щітки теж потребують чищення. Після використання дайте йоржику висохнути і розпорошіть на нього дезінфікуючий засіб. Працюйте обов’язково лише у рукавичках. Не забудьте протерти сидіння та кришку.

Як очистити ванну

Біла блискуча ванна – це головний атрибут ванної кімнати. Щоб позбавитися мильного нальоту, цвілі на швах і стиках, потрібно враховувати важливі особливості догляду, що безпосередньо залежать від матеріалу:

  • Акрилові вироби не можна чистити щітками або абразивними засобами, тому що можна подряпати поверхню. Використовуйте спреї, гелі та м’які губки.
  • Чугун — дуже міцний матеріал, але не рекомендується використовувати засоби, що містять хлор. Достатньо пройтися стінками мильним розчином або содою.

Повернути первозданну білизну сантехніці можна, але набагато простіше дотримуватися простих правил і регулярно підтримувати чистоту у ванній кімнаті. Це допоможе уникнути розмноження мікробів, зберегти привабливий зовнішній вигляд та суттєво продовжить термін її експлуатації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні