Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯкі рослини покращують та очищають повітря в будинку?

Які рослини покращують та очищають повітря в будинку?

Этот материал также доступен на русском языке
Кімнатні рослини не лише покращують інтер'єр приміщення, а й сприятливо впливають на якість повітря, поглинаючи шкідливий вуглекислий газ та виділяючи кисень. Вчені давно намагаються з'ясувати, чи можуть квіти очищати повітря, зменшуючи кількість патогенів, що переносяться по повітрю, і забруднюючих частинок.

У попередніх дослідженнях деякі рослини показали такі властивості. Можна звернути увагу до цих представників флори.

Фікус Бенджаміна. У висоту фікус Бенджаміна може досягати понад півтора метра. Йому необхідно забезпечити трохи притінене місце без протягів, поливати прохолодною дощовою або очищеною водою. Підгодовувати потрібно збалансованим рідким добривом один раз на місяць із весни до осені.

Спатифілум Уолліса підходить навіть для новачків у вирощуванні кімнатних рослин. Це компактна квітка з глянсовим темно-зеленим листям і білими квітами, які з’являються навесні. Спатифілум добре росте у притіненому місці. Грунт повинен бути зволоженим з весни до осені, а взимку його слід поливати лише тоді, коли верхня частина ґрунту підсохла.

Дипсис жовтий. Ця висока рослина невибаглива у догляді. Взимку дипсис жовтий слід тримати подалі від батарей, а інший період берегти від прямих сонячних променів. Поливати потрібно, коли верхня частина ґрунту просихає. Взимку рослина перебуває у стані спокою, тому полив скорочують.

Драцена запашна. Драцена запашна привертає увагу строкатим листям. Добре переносить недостатнє освітлення та не любить прямого сонця. Цією рослиною можна прикрасити затінений куточок у вітальні чи спальні.

Диффенбахія Камілла цінується за ефектне двоколірне листя. Виростає у велику рослину до півтора метра і вище, тому краще розміщувати її в горщику на підлозі. Для рослини підійде півтінь. Ґрунт повинен залишатися злегка вологим, а взимку полив суттєво скорочують.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні