П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілля7 квітня – Благовіщення: що категорично не можна робити віруючим, які молитви...

7 квітня – Благовіщення: що категорично не можна робити віруючим, які молитви читати

Этот материал также доступен на русском языке
V chetverg, 7 aprelya, khristiane vostochnogo obryada budut otmechat' Blagoveshcheniye Presvyatoy Bogoroditsy. 98 / 5 000 Результаты перевода У четвер, 7 квітня, християни східного обряду відзначатимуть Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Це велике церковне свято, день, коли Діва Марія дізналася від архангела Гавриїла про зачаття Ісуса Христа, сина Божого. Дослівно розшифровується як “блага звістка”.

Коли і як святкують Благовіщення Пресвятої Богородиці, якими є традиції свята та заборони

Коли відзначається свято

Кожного року Благовіщення святкують 7 квітня, але, оскільки це велике церковне свято, лише одним днем його святкування не обмежується. Також існує день передсвята та день посвятства. У нинішньому році – це середа та п’ятниця. Передсвято та посвятство скасовуються лише в тому випадку, якщо ці дні припадають на Страсну чи Світлу седмицю.

Католики також святкують свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. В них воно припадає на 25 березня.

Традиції Благовіщення

Традиційно на Благовіщення Пресвятої Богородиці відвідують храм. Священники цього дня правлять службу в одежах блакитного кольору та розповідають про сенс Благовіщення простими словами. Благовіщення Пресвятої Богородиці вшановує подію, коли архангел Гавриїл приніс Діві Марії звістку про її непорочне зачаття та сина, який стане тим, хто врятує весь світ.

В церкві також освячують зерно та насіння, яке пізніше будуть використовувати для вирощення нового урожаю. Хоча все ще триває Великий піст, але саме на Благовіщення Пресвятої Богородиці дозволено споживати рибні страви.

На це свято заборонено займатися будь-якими побутовими справами, зазвичай, це роблять напередодні. Натомість потрібно робити усе, щоб попіклуватися про свою душу. На Благовіщення Пресвятої Богородиці допомагають один одному, пригощають смаколиками та проводять час всією родиною.

Молитва на Благовіщення Пресвятої Богородиці

“Славлю Твою благодать, Володарка, молю Тебе: збагати мій розум. Навчи мене йти прямо, слідуючи шляхом Христових заповідей. Пов’язана полонянками гріхопадінь, благаннями Твоїх полегши долю людську, Божа наречена. Бережи мене і вдень, і темною вночі, рятуючи мене від злих ворогів. Дала життя Бога, душу мою оживи, загублене пристрастями. Пресвята Діво, почуй голос непотрібного раба Твого. Сльози ллю перед Тобою, Пречиста, свою душу від скверни очищаю. Стогони від серця приношу. Визволи мене від капостей, ганебних душу, Христа старанно про це благаючи; Йому ж честь і поклоніння нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь”.

Заборони на Благовіщення

  • не потрібно займатися важкою працею чи виконувати домашню роботу;
  • не рекомендується навіть готувати їжу на це свято, тому стіл заведено готувати заздалегідь;
  • не можна шити та в’язати, оскільки вважається, що нитка в руках у цей день заплутує долю;
  • не слід починати щось нове;
  • також день несприятливий для початку польових чи садових робіт;
  • забороняється здійснювати будь-які маніпуляції з волоссям: стригтися, розчісуватися, мити голову, оскільки це може призвести до втрати волосся або гірше за те – погіршення долі;
  • не потрібно нічого позичати у це свято, це стосується не лише грошей, а й будь-яких предметів, наприклад сірників або солі;
  • не слід запрошувати гостей до будинку;
  • напитися у цей день також буде поганим знаком – у роду можуть з’явитися п’яниці;
  • не можна одягати обновки, оскільки це може призвести до швидкого псування цієї речі та самотності, яка триватиме цілий рік;
  • також день несприятливий для подорожі, краще сходити у храм із сім’єю.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні