П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіСубсидії, пільги, фінансову допомогу не затримуватимуть

Субсидії, пільги, фінансову допомогу не затримуватимуть

Этот материал также доступен на русском языке
На сьогоднішній день в Україні є багато населених пунктів, де через бойові дії управління соціального захисту населення не працюють.

Але це не означає, що виплати затримуватимуть, – заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

На «Укрпошту» не надішлють

Уряд затвердив механізм для своєчасного нарахування та виплати грошової допомоги, пільг та субсидій в умовах, коли органи соціального захисту не мають змоги працювати через активні бойові дії.

У таких випадках Міністерство соціальної політики України обіцяє забезпечити фінансування виплат на базах Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Міністерство направить кошти в Ощадбанк, а Ощадбанк, у свою чергу, забезпечить їх перерахування безпосередньо людям.

  • Тим, хто раніше отримував виплати через банки, Ощадбанк перерахує кошти на їхні банківські рахунки.
  • Тим, хто отримував виплати через Укрпошту, Ощадбанк проведе грошовий переказ через міжнародну платіжну систему MY TRANSFER. Щоб отримати гроші, достатньо звернутися до будь-якого відділення «Ощадбанку» на території України. При собі необхідно мати паспорт та довідку з індивідуальним податковим номером (ідентифікаційний код).

Отримати кошти можна протягом 60 календарних днів із дати зарахування переказів.

Перерахують та доплатять пізніше

Крім того, у міністерстві нагадали, що з 1 березня зростають розміри виплат для окремих категорій населення. Зокрема, мінімальний розмір соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, а також соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю встановлено у сумі 2100 гривень. Також збільшено розмір щомісячної допомоги на дітей до 6-річного віку, які виховуються у багатодітних сім’ях – з 1700 до 2100 гривень.

У більшості регіонів допомогу за березень 2022 року виплатили у збільшеному розмірі. У містах та районах, де через активні бойові дії працівники соціального захисту не мали змоги працювати, допомога за березень може виплачуватись у старому розмірі. У наступних періодах усім, хто не отримав підвищення з 1 березня, обіцяють зробити донарахування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні