Про це повідомляє championat.com.
Вважається, що фрукти можна вживати в їжу в необмеженій кількості. Але насправді в них міститься багато глюкози, котра стимулює вироблення інсуліну. Якщо людина з’їдає багато фруктів (більше 300 г) за один раз, інсулін порушує розщеплення жиру, і він вирушає в жирове депо, і людина набирає вагу.
Якщо їсти мандарини в рекомендованих кількостях (а це 250-300 г на добу), фруктоза не є небезпечною. Бажано розподіляти цю норму та з’їдати порційно протягом дня, а не за один раз. Але пам’ятайте: чим солодший і стигліший фрукт, тим більше в ньому цукру і вище його глікемічний індекс, а значить, і порція має бути меншою.
Мандарин – це цитрусовий фрукт, який може викликати алергічні реакції при переїданні. Кислі плоди не рекомендуються людям із захворюваннями травної системи: гастритом, колітом, виразковою хворобою, а також при проблемах з підшлунковою залозою і жовчним міхуром.
Також педіатри не радять давати мандарини дітям до року. Як правило, шкірку обробляють спеціальним розчином для продовження терміну зберігання і захисту плодів від грибка. Тому перед використанням мандарини необхідно промити. А саму шкірку можна їсти тільки замочивши її, інакше є ризик отруєння хімікатами.
Лікарі не радять їсти мандарини в якості десерту: вони викликають бродіння в шлунку і провокують здуття живота. Також ці плоди погано змішуються з жирами і білками м’яса, риби і птиці – краще не використовувати їх при приготуванні цих страв.
І все ж кислі цитрусові підвищують апетит, тому їсти їх на вечерю не рекомендується.
Читайте також:
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…