Статті

Куди витратити «тисячу Зеленського»? (оновлено)

Пенсіонер із села Кумарі Миколаївської області Данило Кіт пропонує  використати ці гроші на передплату періодичних видань. Цей лист був опублікований на сторінках газети «Урядовий кур’єр».

1000 — на передплату періодичної преси

«…Я, сільський учитель-пенсіонер… висловлю думку односельців: варто дозволити витрачати державну допомогу вакцинованим і на передплату періодичної преси.

Переконаний, що держава має надати антикризову підтримку українським медіа, які страждають від економічної кризи, спричиненої пандемією коронавірусу та карантинними обмеженнями. Тоді ми, свідомі громадяни, матимемо доступ до відповідальних джерел інформації – офіційно зареєстрованих газет, яким довіряють читачі.

Це буде правильне рішення про збереження та розвиток газет як потрібний крок у боротьбі з ворожою пропагандою, фейками та маніпуляціями. Перевірено часом: місцеві газети відіграють дуже важливу роль у правдивому інформуванні про подолання наслідків пандемії, висвітленні на місцях реалізації реформ, що втілюються в державі.

Якщо держава запровадить можливість витрачати цю допомогу на передплату місцевої преси, то тисячі редакцій ЗМІ долучаться до інформаційної кампанії щодо роз’яснення механізму отримання тисячі гривень та особливостей функціонування додатку «Дія». І здійснити передплату буде просто, адже кошти через свою мережу прийматиме єдине підприємство – «Укрпошта».

***

З такою ж пропозицією до Кабінету Міністрів звернулася і Національна спілка журналістів України. Журналісти запропонували включити передплату газет до переліку товарів та послуг, за які можна буде розрахуватися «тисячею Зеленського». Кабінет Міністрів уже ухвалив рішення, що 1000 гривень можна буде витратити на купівлю книжок, а щодо періодичних видань рішення в уряді поки що не ухвалили.

(Публікується зі скороченням)


Оновлено (10/02/2022):

Уряд дозволив витрачати державну підтримку вакцинованим українцям (1000 гривень) на придбання друкованих засобів масової інформації. А «Укрпошта» вже розпочала практичні кроки реалізації проекту. Про це повідомив речник Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

— Запрацювала програма «еПідтримка» для передплати друкованих ЗМІ. За «тестовий» день через онлайн-сервіс «Укрпошти» отримано перші 60 замовлень на передплату національних та місцевих видань, – зазначив керівник НСЖУ.

За його словами, таке рішення — це можливість залучити нових читачів за державного фінансування програми заохочення вакцинації.

Наприклад, ви легко можете передплатити всеукраїнську газету «На пенсії» українською мовою, натиснувши на це посилання.

Докладнішу покрокову інструкцію ви знайдете в нашій статті “Гроші за вакцинацію допоможуть передплатити газету «На пенсії» (покрокова інструкція)”


Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Як довго триватимуть відключення світла в Україні – прогнози уряду та Укренерго

З похолоданням українці стали активніше вмикати обігрівальні прилади, що стало причиною дефіциту в енергосистемі попри…

17/05/2024 10:59
  • Новини

В одному з міст з’явилася нова комунальна послуга – за що ще платитимуть мешканці

Мешканці одного з українських міст отримали платіжки за вивезення побутових відходів із додатковою графою. Яку…

17/05/2024 09:54
  • Новини

Розпочався прийом заявок на грошову допомогу від Карітас – як взяти участь у програмі

В одній з областей України збирають дані на виплати багатосекторної допомоги. Як подати заявку, щоб…

17/05/2024 09:16
  • Новини

Помилки молодості: про що шкодують українці після виходу на пенсію – відеоопитування

Що доросліша людина, то більше подій минулого вона може переосмислити. Про що шкодують українські пенсіонери…

17/05/2024 08:32
  • Новини

В одній з областей видається гуманітарна допомога – як отримати продуктовий набір

Благодійна організація допомагає жителям України, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…

17/05/2024 07:32
  • Новини

Свята та народні прикмети 17 травня – навіщо цього дня потрібно з’їсти страву з картоплі

17 травня в Україні відзначають Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства. Православні вшановують пам'ять апостола…

17/05/2024 06:27