Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк привабити здоров'я й успіх: святий Миколай допомагає віруючим

Як привабити здоров’я й успіх: святий Миколай допомагає віруючим

Этот материал также доступен на русском языке
День святого Миколая Чудотворця – родинне свято, яке відзначають у колі найближчих людей. І хоча воно вважається більше дитячим святом, цього дня дорослі теж чекають на подарунки від святого.

Здавна у цей день люди просять у нього допомоги та здоров’я.

Подарунок, який стерегтиме дім

Наші предки вірили, що якщо 19 грудня (у День святого Миколая Чудотворця) поставити перед іконою святого 40 свічок і молитися, аж поки вони догорять, то прохання, з яким звертаєшся до образу, виповниться. Також цього дня було прийнято робити обереги для дому. Вважалося, що вони неодмінно приваблять успіх у дім.

Зробити такий оберіг дуже просто. Для цього потрібно взяти баночку невеликого розміру або спеціально купити таку посудину, яка тішитиме ваше око. У неї потрібно насипати крупи в певному порядку: першим шаром кукурудзу, яка принесе в дім багатство, потім пшеницю – символ хліба, зверху киньте горох, він принесе прибуток. Потім слід покласти шар чорного перцю горошком, який захистить дім від ворогів, і посипте все сочевицею для приваблення грошей. Ця баночка має стояти на столі до закінчення різдвяних свят.

А щоб члени сім’ї не хворіли, ви можете зробити спеціальний оберіг з ароматичними травами. Виріжте з будь-якої натуральної тканини дві половинки серця і зшийте так, щоб вийшов мішечок. Покладіть у нього маленьку шишку, кедровий горіх, хвойні голки, паличку кориці та шкірку апельсина. Потім набийте його ватою, щоб мішечок набрав форми, і зашийте його червоною ниткою, яка захистить від пристріту. На час свят повісьте його на новорічну ялинку, а потім перенесіть туди, де збирається сім’я.

Розповідаємо Миколаю про добрі справи

Писати листа святому Миколаю можуть не лише діти, а й дорослі. Певного шаблону немає, пишуть його у вільній формі, проте потрібно дотримуватися деяких правил. Спочатку треба привітатися зі святим, а потім розповісти, які добрі справи людина робила протягом року. Після цього треба перелічити бажання, які може виконати святий Миколай, або попросити його про подарунки. При цьому лист має бути невеликим, а перелік коротким – святий не може виконати всі бажання відразу.

Послання святому Миколаю можна надіслати на адресу:

78600, Івано-Франківська область, м. Косів, вулиця Дружби, 84, святому Миколаю.

03061, м. Київ, вулиця Михайла Донця, 2, «Мамаєва Слобода», головна резиденція святого Миколая.

33028, м. Рівне, вулиця Соборна, 56, новорічна поштова резиденція святого Миколая.

Є ще один варіант – написати святому електронного листа за адресою: [email protected].

Прикмети на День святого Миколая

Якщо цього дня:

  • не встигнеш розрахуватися з боргами – не буде фінансового успіху цілий рік;
  • не допомогти нужденним, то сім років доведеться зазнавати збитків;
  • не помиришся з тими, з ким у сварці, цілий рік конфліктуватимеш.

Просимо про виконання бажання

Напередодні святого Миколая треба підійти до вікна, подивитися на небо, попросити чудотворця про виконання бажання і записати його. Бажання має виповнитись протягом трьох місяців.

Молитва

 

О, всесвятий Миколаю, величний угоднику Господній, щирий наш заступнику і всюди в скорботах скорий помічнику! Допоможи мені, грішному та безпомічному, в цьому житті. Ублагай Господа Бога дарувати мені прощення всіх моїх гріхів, якими я згрішив від юності моєї, протягом усього життя мого ділом, словом, думкою і всіма моїми почуттями. Також під час відходу душі моєї допоможи мені, окаянному. Ублагай Господа Бога, всього світу Сотворителя, позбавити мене небесних митарств і вічних мук, щоб я завжди прославляв Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милостиве заступництво нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Читайте також: День Святого Миколая: традиції та прикмети

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні