П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі вікна частіше зламуються домушниками

Які вікна частіше зламуються домушниками

Этот материал также доступен на русском языке
Домушники - люди тихі та спритні. Їхня мета - проникнути у квартиру якомога швидше, не привертаючи при цьому уваги сусідів і перехожих. Професійному зломщику на зламування віконної стулки потрібно не більше хвилини.

Якщо виникне заминка, то, скоріш за все, злодій відразу покине свою затію. Але зламування більшості видів віконних замків не становить жодної складності для домушників. Як же звичайним громадянам убезпечити себе від крадіжок і які потрібно встановлювати стулки, щоб не боятися за залишені у квартирі речі?

Лідер за уразливістю

Виробники пластикових вікон заманюють покупців міцністю матеріалів і неуразливістю затворів. Але стандартні сучасні вікна мають прості стулки, відкрити які зможе навіть дитина. Для цього не потрібно особливих інструментів – достатньо звичайної викрутки, за допомогою якої віджимається віконна стулка поруч з клямкою. Щойно стулка буде відтиснута, потрібно натиснути на засувку, і вікно відкриється.

Є й інші методи зламу вікон з ПВХ. У хід ідуть ломики, лінійки та інші доступні інструменти. Іноді злодії викручують ручки, а іноді просто вибивають скло. Як це не дивно, старі скляні вікна, що закриваються на звичайну клямку, набагато стійкіші до зламу. Більше того, скло неможливо розбити безшумно, тоді як пробити або видавити пластик можна майже непомітно. Однак є способи убезпечити себе від проникнення злодіїв, не змінюючи при цьому ПВХ на застаріле скло.

Способи захисту

Способів захисту від злодіїв існує багато. Найдорожчий з них – купівля сигналізації, наявність якої відразу ж відлякає звичайного домушника. А найстаріший і перевірений спосіб – встановлення металевих решіток.

Інший варіант – купити спеціальну віконну фурнітуру. Так, сьогодні магазини пропонують великий асортимент ручок з замками, які замикаються на ключ. Є й складніші механізми з підвищеним класом безпеки. Найнадійнішою вважається фурнітура класу WK3. Додаткову фурнітуру легко встановити самостійно, а вибрати відповідні деталі можна у виробника.

 Для тих, хто збирається купувати пластик

 

Всупереч упередженню, захисна фурнітура підвищує вартість вікна з ПВХ всього на 5-10%. У продавця треба уточнити, чи є в наявності моделі з додатковим захистом. Найчастіше продавці пропонують дешевші варіанти, оскільки не хочуть відлякувати покупця високими цінами. Однак встановлення захищених вікон може вберегти від крадіжки, яка принесе набагато більший збиток, ніж доплата за спеціальну фурнітуру.

Раніше опубліковано: Що потрібно знати при роботі з фарбою?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні