Кожен садівник хоче зберегти те, що вдалося виростити влітку. І яблука не виняток. Відомо, що листя волоського горіха має високі дезінфікуючі властивості, його фітонциди вбивають практично всі хвороботворні бактерії. Не втрачає воно цих якостей і після перших заморозків, коли починається масовий листопад.
Досвідчені садівники використовують це листя для зберігання яблук. Очищене від пилу і бруду, а також просушене, його складають на горищі або під навісом так, щоб купа була пухкою й не дуже висихала. Листя має бути злегка зів’ялим і без вологи на поверхні. Коли настає час закладання яблук зимових сортів на зберігання, дно тари вистилають тонким шаром горіхового листя. Потім кладуть шар яблук, а зверху знову шар листя, і так пошарово, аж поки заповниться ящик. Зберігаються яблука в ящиках у погребі практично до квітня.
Характерно, що зіпсованих під час зберігання плодів майже не буває. Запах від листя горіха яблука практично не вбирають, тож їх можна вживати відразу ж після відкривання ящика, а якщо потримати плоди після цього добу-дві, то взагалі сторонній запах і присмак випарується.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що потрібно зробити в саду у вересні.
У середу, 17 грудня, погода в Україні залишатиметься стабільною та нетипово теплою для середини зими.…
У середу, 17 грудня, істотних магнітних бур на Землі не прогнозується, проте геомагнітне поле буде…
Накопичені борги за комунальні послуги не завжди означають безвихідь для споживача. Законодавство передбачає механізм реструктуризації,…
Після смерті пенсіонера його родина може отримати пенсійні кошти, які не були виплачені за життя.…
Гіркий шоколад давно перестав бути просто ласощами. Сучасні наукові дослідження підтверджують: цей продукт при помірному…
Навіть у складних умовах воєнного часу українці намагаються зберігати традиції й накривати новорічні столи. Втім,…