Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЩо потрібно зробити в саду у вересні

Що потрібно зробити в саду у вересні

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть міцні і великі дерева, коріння яких знаходяться на великій глибині, страждають від нестачі вологи і відкидають частину передчасно пожовклого листя, частково опадають і плоди в неполивних садах. Найактуальнішим завданням в посушливий період осені є вологозарядний полив саду.

Його рекомендується зробити тому, що на плодових деревах триває формування квіткових бруньок врожаю майбутнього року, а небувало суха земля не дасть шансів на їхнє зростання або дерево закладе неповноцінні, нежиттєздатні квіткові бруньки, які обсипаються після цвітіння, не залишивши зав’язі.

Полив дерев проводять 1 раз на два тижні в глибокі траншеї, розташовані по периметру крони. Класичний полив в лунки при такій посусі дуже дорогий і малоефективний. Винятком можуть бути лише молоді однорічні саджанці, лунки яких обов’язково мульчують товстим шаром мульчі для збереження вологи.

Для ягідних кущів зараз полив – це питання життя і смерті. Проводять економний полив в лунки і невеликі поглиблення з подальшим мульчуванням або засипанням лунок землею.

Для економного витрачання вологи кущами, прибирають всі старі гілки та ті, що відплодоносили, міжряддя мульчують травою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як врятувати врожай, що дозріває на грядках.

Тетяна ЛЯШЕНКО, садівниця-експериментаторка.

м. Первомайськ Миколаївської області.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні