Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаПенсійна справаПро зарахування північного стажу

Про зарахування північного стажу

Этот материал также доступен на русском языке
Періоди роботи до 1991 року в районах Крайньої Півночі та місцевостях, прирівняних до них, зараховуються до стажу в полуторному розмірі (рік роботи за півтора).

«Ми з чоловіком працювали в Каракумах 8 років. Я чула, що це прирівнюється до районів Крайньої Півночі, але нам до стажу нічого не додали. Роз’ясніть, будь ласка, цю ситуацію.

Катерина Лактіонова, м. Фастів, Київська обл.»

Періоди роботи до 1991 року в районах Крайньої Півночі та місцевостях, прирівняних до них*, зараховуються до стажу в полуторному розмірі (рік роботи за півтора). Але це, як правило, стосується лише тих працівників, які були направлені у такі райони на підставі строкових трудових договорів. В іншому випадку північні пільги на таких працівників не поширюються. Щоб у Пенсійному фонді підтвердити своє право на відповідні пільги, потрібно довести, що такий договір укладався (в ідеалі – надати сам договір). Але, наскільки нам відомо, Каракуми не належать до місцевостей, прирівняних до районів Крайньої Півночі.

*Постанова «Про внесення змін і доповнень до Переліку районів Крайньої Півночі та місцевостей, прирівняних до районів Крайньої Півночі, затвердженого Постановою Ради Міністрів СРСР від 10 листопада 1967 р. № 1029»

Сергій Коробкін, незалежний консультант

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні