П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧому молоду картоплю не можна їсти без кропу?

Чому молоду картоплю не можна їсти без кропу?

Этот материал также доступен на русском языке
Свіжий кріп чудово поєднується з будь-якими овочами, а також спеціями, молочними продуктами, стравами з риби, картоплі, яєць. Ця зелень дуже годиться для салатів, перших страв і соусів.

Неодмінним є зелений кріп у приготуванні молодої картоплі: він нейтралізує шкідливі компоненти бульб. Лікарі взагалі не радять їсти молоду картоплю без кропу. У кулінарії ця зелень використовується у свіжому, сушеному або замороженому вигляді. Сушений кріп за енергетичною цінністю удвічі, а то і втричі перевершує свіжий. На зиму його сушать, розклавши на папері або тканині. Головне, щоб приміщення було добре вентильоване. Кріп тримають не під прямими сонячними променями, оскільки вони руйнують його корисні властивості. Сушену зелень зберігають у полотняній сумці або посудині для сипучих продуктів.

Ще один чудовий спосіб тривалого зберігання кропу – заморожування. Можна просто помістити дрібно порізану зелень у пластиковий контейнер – і в морозильну камеру. А можна покласти по щіпці у формочки для льоду, залити водою і покласти в морозилку – такий спосіб зручний для приготування всіх страв, зокрема соусів і салатів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому українські фермери відмовляються від вирощування традиційних культур.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні