Гарбузовий рулет із сирною начинкою — це страва, яка поєднує яскравий смак, ніжність сирної текстури та легкість приготування. Він виглядає святково, чудово тримає форму та підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Завдяки поєднанню запеченого гарбуза, пряної начинки та ніжного коржа рулет виходить соковитим, ароматним і дуже апетитним.
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальний салат до новорічного столу.
Інгредієнти
Гарбуз – 500 грамів,
яйця – 3 штуки,
пшеничне борошно – 3-4 столові ложки,
цибуля – 1 штука,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Начинка:
сир – 200 грамів (можна замінити на плавлені сирки),
йогурт або кефір – 3-4 столові ложки,
яйця, зварені на круто – 2 штуки,
відварене куряче філе – 100 грамів,
часник – 2-3 зубчики,
сіль, зелень – за смаком.
Приготування
- Гарбуз почистити, порізати й запекти у духовці. З гарбуза, цибулі та трьох жовтків за допомогою блендера або м’ясорубки зробити однорідну масу. Три яєчних білки зі дрібкою солі збити до пишної піни. До яєчно-гарбузової суміші додати збиті білки та 3-4 столові ложки борошна, сіль та перець. Вилити масу на деко, застелене пергаментом та випікати при 200 градусах до готовності (10 – 15 хвилин).
- Сир та йогурт перемішати, збити. Якщо ви додаєте плавлені сирки, їх треба попередньо заморозити, а потім натерти на дрібній тертці, додати часник, кріп, дрібно натерті варені яйця та курятину, все перемішати.
- Дістати гарбузовий корж. Коли він трішки охолоне, викласти на харчову плівку та змастити зверху начинку. Згорнути рулет і поставити до холодильника на 2-3 години.
Читайте також:









