Цей оригінальний десерт приведе в захват будь-кого. Легкий, ніжний, повітряний і неймовірно смачний! А готується досить легко. Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як приготувати печиво «за 5 копійок».
Інгредієнти
- Вершкове масло (охолоджене) – 200 г
- Борошно пшеничне – 400 г (+для присипки столу)
- Цукор – 200 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 пакет (8 г)
Приготування
- Борошно просійте через сито, додайте сіль, розмішайте. На великій тертці натріть масло, розітріть руками в масляну крихту.
- Зробіть в крихті всередині поглиблення, додайте жовтки, сметану, оцет, замісіть еластичне тісто, при необхідності додайте небагато борошна.
- Тісто розділіть на 8-10 частин, скачайте кульки і покладіть в холодильник на 30 хвилин, можна і залиште на ніч, можна пекіть відразу.
- Яєчні білки збийте з цукром і ванільним цукром в густу, пишну піну.
- Тісто дістаньте (по одній кульці з холодильника), розкотіть в тонкий коржик, намажте безе за допомогою силіконової лопатки (приблизно по 2 ст. л.), розріжте коржик на 8 сегментів, згорніть сегменти в рогалики.
- Деко застеліть папером для випічки, викладіть рогалики та випікайте 15 хвилин при температурі 190 градусів до золотистого кольору.
Вас також можуть зацікавити новини:









