Незвичайна квашена капуста: спробуйте варіант із гарбузом та ароматними травами

Этот материал также доступен на русском языке

Спробуйте оновити класичний рецепт - додайте в квашену капусту трохи гарбуза. Результат здивує і зовнішнім виглядом і м'яким ароматом трав.

Ключові тези

  • Гарбуз у квашеній капусті додає легку насолоду, золотистий відтінок та підвищує поживну цінність страви.
  • Такий варіант покращує смак та аромат, особливо у поєднанні з естрагоном, м’ятою та ісопом (або їх замінниками).
  • Процес приготування простий: капусту та гарбуз укладають шарами, додають сік, спеції та залишають для природного бродіння.

Навіщо додавати гарбуз у квашену капусту?

Спробуйте незвичайний варіант квашеної капусти – з додаванням гарбуза. Він надає легкої солодкості та гарного золотистого кольору.

Інгредієнти

  • 4 кг капусти
  • 1 кг гарбуза,
  • цукор – за смаком,
  • зелень естрагону, м’яти та гісопу – за смаком,
  • 125 г солі (4 столові ложки з гіркою і 1 чайна – без гірки).

Приготування

  1. Гарбуз помити, нарізати великими шматками, очистити від шкірки і насіння, пересипати цукром і витримати в прохолодному місці до виділення соку.
  2. Капусту нашаткувати, перемішати з сіллю, додати зелень. Дно тари можна застелити чистим капустяним листям або шкіркою гарбуза.
  3. Укласти шарами капусту і гарбуз, додати виділений гарбузовий сік.
  4. Заповнений доверху посуд накрити чистою тканиною, зверху покласти кружок і гніт.
  5. Залишити для заквашування на кілька днів при кімнатній температурі, потім зберігати в прохолодному місці.
  6. Естрагон можна замінити кропом (сушеним або свіжим), а гісоп – чебрецем або дрібкою сухого базиліку.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?