Забутий рецепт з 90-х: найсмачніше печиво “за 5 копійок”

Этот материал также доступен на русском языке

печиво за 5 копійок
Просте домашнє печиво, яке колись коштувало копійки, можна легко приготувати сьогодні. Обов'язково спробуйте!

У 90-х це печиво можна було купити майже в кожному кіоску, а зараз цей смак пам’ятають тільки ті, хто виріс у той час. Втім, цю ніжну, розсипчасту випічку гідно оцінять і ті, хто вперше її скуштує.

Раніше ми розповідали, як приготувати “Наполеон” у склянці.

Інгредієнти

  • молоко – 80 мл
  • вершкове масло – 90 г
  • цукор – 120–150 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 300 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль – щіпка
  • ванілін – щіпка

Приготування

  1. У каструлю налийте молоко, додайте цукор, щіпку солі та ваніліну. Поставте на плиту і розтопіть все, перемішуючи до однорідності.
  2. У миску розбийте яйце, перемішайте віничком і поступово влийте теплу молочну масу.
  3. Додайте трохи борошна з розпушувачем і перемішайте до однорідності.
  4. Далі додайте решту борошна і замісіть м’яке тісто. Покладіть у пакет і поставте в холодильник на 20 хвилин.
  5. Викладіть тісто на робочу поверхню, підсипте борошно і розкачайте в лист товщиною до 1 см.
  6. За допомогою формочок чи звичайної склянки виріжте заготовки для печива.
  7. Викладіть на лист, застелений пергаментом. Випікайте у розігрітій духовці при 180 градусах 15–20 хвилин.
  8. За бажанням готове печиво присипте цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?