Вівторок, 26 Серпня, 2025
ГоловнаНовиниЦей продукт після 50 років може стати небезпечним для серця: що треба...

Цей продукт після 50 років може стати небезпечним для серця: що треба виключити з раціону

Этот материал также доступен на русском языке
Звичний продукт на тарілці після 50 може стати тихим ворогом для серця. Лікарі радять бути з ним особливо обережними.

Ключові тези:

  • Після 50 років вживання червоного м’яса слід суттєво обмежити, адже воно підвищує рівень “поганого” холестерину, сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту.
  • Кардіологи наголошують, що стейк та інші жирні шматки м’яса провокують запалення, набір ваги і можуть спричиняти діабет другого типу.
  • Люди після 50 років особливо вразливі, оскільки у цьому віці частіше розвиваються ішемічна хвороба серця, гіпертонія, серцева недостатність, фібриляція передсердь та інфаркт.
  • Кращими альтернативами для щоденного раціону є риба (лосось та інші), бобові, сочевиця і горіхи, адже вони багаті на клітковину й не містять шкідливих насичених жирів.

З віком до свого щоденного раціону треба ставитися особливо ретельно, адже є продукти, які підвищують ризик розвитку певних хвороб. Учені назвали один з таких продуктів, який варто їсти у дуже помірній кількості після 50 років.

Про це експерти-кардіологи повідомили виданню Parade.

Раніше ми розповідали про найкорисніші продукти для підтримки здоров’я.

Йдеться про червоне м’ясо.

Як пояснює доктор Супріті Бехурія, червоне м’ясо містить багато насичених жирів і підвищує рівень поганого холестерину, який, своєю чергою, сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик інфаркту та інсульту.

Кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії зазначає, що стейк підвищує запалення в організмі, що також ризик серцевих захворювань і діабету другого типу.

Також жирні шматки м’яса збільшують ймовірність набору ваги, що підвищує навантаження на серце й розвиток серцево-судинних захворювань.

Саме тому людям після 50 років потрібно бути особливо обережними, адже у цьому віці частіше зустрічаються такі захворювання, як:

  • ішемічна хвороба серця;
  • гіпертонія;
  • серцева недостатність;
  • фібриляція передсердь;
  • інфаркт міокарда.

Чим варто замінити червоне м’ясо

Як зазначає Чен-Хан Чен, інколи червоне м’ясо можна собі дозволити, але на свята, а не робити його частиною щоденного раціону. Перевагу після 50 років варто надати таким продуктам, як риба (наприклад, лосось), а також рослинні джерела білку –  бобові, сочевиця, горіхи. Ці продукти не містять насичених жирів і багаті на клітковину.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні