Середа, 13 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛітня класика: ікра по-одеськи з печеними баклажанами

Літня класика: ікра по-одеськи з печеними баклажанами

Этот материал также доступен на русском языке
Одеська кухня славиться своїми простими та душевними стравами. Ікра з баклажанів — саме з таких: жодних вишукувань, тільки чесний смак та аромат свіжих овочів.

Ключові тези:

  1. Баклажанна ікра по-одеськи – проста, але насичена закуска з м’яким смаком та ароматом літа.
  2. Основу страви складають печені або варені баклажани, які подрібнюються в пюре та змішуються зі свіжими овочами та олією.
  3. Ця страва подається в охолодженому вигляді та ідеально підходить як закуска до столу або гарнір до основної страви.

Ікра з баклажанів по-одеськи

Ікра по-одеськи – це не просто закуска, а шматочок південного літа. Печені баклажани, соковиті помідори і трохи олії – все, що потрібно для справжнього задоволення.

Інгредієнти

  • «Баклажани (великі) – 2 штуки,
  • цибулина –1 штука,
  • помідори (середнього розміру) – 3-4 штуки,
  • олія – 3-4 столові ложки,
  • сіль та мелений чорний перець – за смаком. 

Приготування

  1. Баклажани вимити, очистити від хвостиків. Баклажани для цієї ікри можна зварити або запекти. Якщо запікати, то загорнути баклажани у фольгу, викласти на деко та запікати при 200 градусах близько 40 хвилин.
  2. Потім охолодити та очистити від шкірки, або відварити баклажани у киплячій підсоленій воді до м’якості, тоді залити холодною водою, а через 5 хвилин відкинути на друшляк.
  3. Далі треба позбутися зайвої вологи, яка потрапила у баклажани під час відварювання. Викласти їх на дошку, зверху покласти другу і поставити під ґніт на пів години.
  4. Далі очистити баклажани від шкірки та дрібно посікти ножем.
  5. одрібнені до стану пюре баклажани поєднати зі дрібно нарізаною цибулею та помідорами (без шкірки).
  6. Все добре перемішати, додати сіль та перець. Заправити олією.
  7. Ікру подавати охолодженою».

Зоя Марківна, м. Одеса

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті