Четвер, 7 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк зварити ароматне варення з білого наливу - покроковий рецепт

Як зварити ароматне варення з білого наливу – покроковий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Це варення з білого наливу – справжня знахідка для зимових чаювання. Готується просто, а результат тішить ароматом та насиченим смаком.

Ключові тези:

  1. Варення з яблук сорту «білий налив» вариться у три підходи з наполяганням між етапами.
  2. Цукор додається одразу, без води – яблука самі пускають сік.
  3. Готове варення має янтарний колір, густу текстуру і добре зберігається взимку.

Як зварити варення із білого наливу?

Це класичний рецепт ароматного варення із яблук сорту «білий налив». Взимку його можна не тільки додавати в пироги та рулети – ласуни запросто з’їдять півлітрову баночку за раз!

Інгредієнти

  • Яблука – 2 кг (в очищеному вигляді),
  • цукор – близько 800 г.

Приготування

  1. Яблука добре промийте, розріжте на великі часточки, видаливши серцевину з кісточками. Перекладіть в каструлю або таз для варіння варення. Засипте цукром і залиште на ніч – нехай пустять сік.

  2. Зранку поставте посудину на сильний вогонь. Коли варення закипить, зменште вогонь до мінімуму і варіть 10 хвилин. Потім зніміть з плити і дайте повністю охолонути.

  3. Наступного дня знову доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть ще 10 хвилин. Маса стане янтарною і помітно загусне.

  4. Після остигання проваріть втретє – тепер 5 хвилин, не забуваючи помішувати дерев’яною ложкою. Варення готове.

Розкладіть його у чисті простерилізовані банки, накрийте кришками і дайте повністю охолонути. Тільки після цього банки можна закатати герметично.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні