Ключові тези:
- Рибні консерви – доступне джерело білка, омега-3 жирів, вітамінів D і B12, кальцію та заліза.
- Дієтологи радять регулярно включати їх у раціон для підтримки серця, мозку, імунітету й кісток.
- Найкориснішими визнано сардини, лосось, тунець, скумбрію й анчоуси – вони мають мінімум ртуті та максимум користі.
Рибні консерви багаті на білок, омега-3 жирні кислоти, вітамін D, кальцій й інші корисні речовини. Тому дієтологи радять додавати їх до щоденного раціону.
Видання про здоров’я Verywellhealth називало п’ять найкорисніших видів рибних консервів, які можуть стати хорошою альтернативою м’ясу.
Читайте також: Найкраща риба для пенсіонерів – і ціни не кусаються, і корисна для здоров’я та самопочуття
Сардини
Сардини є високоякісним джерелом білка. 100 грамів сардин містять 24,6 грама білка, а також 982 міліграма омега-3 (ЕПК + ДГК), які допомагають зменшити запалення, сприяють здоровому функціонуванню серця і мозку. Окрім цього, сардини містять 30% від добової норми вітаміну D, особливо при вживанні кісток, 16% добової норми заліза й, 8% добової норми калію. При усіх цих перевагах у сардинах низький вміст ртуті – набагато менший, ніж у більшій рибі (наприклад, тунці).
Лосось
У 100 г лосося містить 1227 мг омега-3, 22% добової норми вітаміну D, а також 55% добової норми селену, який підтримує роботу щитоподібної залози й репродуктивне здоров’я.
Сетифікований дієтолог Ейвері Зенкер наголошує, що лосось зміцнює імунітет, підтримує здоров’я кісток і зубів, а також гормональну функцію. Особливо корисними консерви з лосося будуть для жителів північних регіонів або регіонів із нестачею сонячного світла.
Тунець
Тунець є одним з найбагатших на білок видів риби, що сприяє відновленню м’язів і сприяє насиченню. Втім, він може містити підвищену кількість ртуті. Саме тому важливо обрати консерви з тунця правильно. Експерти радять консервовану світлу світлу рибу і смугастого тунця.
Скумбрія
Скумбрія містить вітамін B12, необхідний для здорової серця, роботи нервової системи і формування еритроцитів. Окрім цього, скумбрія зазвичай містить менше ртуті, ніж інші види риби.
Анчоуси
Анчоуси є хорошим джерело кальцію, білка, омега-3 жирних кислот, вітамінів групи D, В, А, селену, залізу, цинку, цинків, тож чудово підходить для збалансованої та здорової дієти.
Вас також можуть зацікавити новини: