Неділя, 29 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСирники з кукурудзяним борошном - найкращі сирники літа

Сирники з кукурудзяним борошном – найкращі сирники літа

Этот материал также доступен на русском языке
Улітку особливо хочеться чогось легкого та корисного на сніданок. Спробуйте приготувати сирники з кукурудзяним борошном.

Сирники з кукурудзяним борошном

Сирники з кукурудзяним борошном виходять особливо м’якими, з рум’яною скоринкою, що хрумтить. Таке борошно робить тісто повітряним, а смак яскравим і цікавим.

Інгредієнти

  • сир (5%) – 400 г,
  • яйце – 1 шт., жовток – 1 шт.,
  • кукурудзяне борошно (тонкого помелу) – 2 столові ложки + трохи для панірування,
  • крохмаль кукурудзяний – 1 столова ложка,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • ванільний цукор -0,5 чайної ложки,
  • цедра лимона – за смаком,
  • олія – 2-3 столові ложки (для смаження).

Приготування

  1. Змішайте цукор, ванільний цукор та лимонну цедру. Розітріть лопаткою, щоб розкрився аромат цедри.

  2. Сир розімніть виделкою або пробийте блендером. Додайте борошно, крохмаль, яйце, жовток та ароматну цукрову суміш. Добре перемішайте.

  3. Заберіть тісто в холодильник мінімум на 30 хвилин – воно стане щільнішим і одноріднішим.

  4. Сформуйте сирники, обваляйте їх у кукурудзяному борошні.

  5. Обсмажте на розігрітій сковороді з олією з обох боків до золотистої скоринки.

  6. Подавайте сирники зі сметаною, полуницею або варенням із ягід.

Порада: якщо хочеться яскравішого смаку – додайте до кукурудзяної муки трохи мигдальної.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні