П’ятниця, 27 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяХолодник на кефірі, або литовський борщ - що може бути кращим у...

Холодник на кефірі, або литовський борщ – що може бути кращим у спекотні дні

Этот материал также доступен на русском языке
У літні дні, що виснажують спекою, найкращі перші страви - всілякі холодники, окрошки таратори, буряки.

Холодник на кефірі, або литовський борщ

Сьогодні ми спробуємо приготувати ідеальну освіжаючу страву для цієї спекотних днів – холодник на кефірі, або литовський борщ. Він чудово підійде хоч на обід, хоч на вечерю.

Раніше ми писали, як спека впливає на артеріальний тиск.

Інгредієнти

  • Кефір 1,5 л,
  • буряк 500 грам,
  • великий салатний огірок 1 шт.,
  • яйця 5-6 шт.,
  • середній пучок зеленої цибулі,
  • кріп за бажанням,
  • сіль за смаком.

Приготування

  1. Буряк відварюємо, остуджуємо.
  2. Яйця варимо круто, остудити.
  3. Буряк трьом на великій тертці і кладемо в каструлю.
  4. Огірок теж трьом на тертку і додаємо до огірка.
  5. Дрібно ріжемо зелень.
  6. Все зсипаємо в каструлю та заливаємо кефіром. Якщо кефір дуже густий, можна розбавити холодною кип’яченою водою або мінералкою.
  7. Досолюємо за смаком.
  8. Охолоджені яйця або рубаємо і відправляємо в каструлю, або ріжемо на половинки і кладемо по одній у тарілку.

Подати холодник найкраще з відвареною або обсмаженою картоплею.

Приготуйте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні