Піст – не привід відмовляти собі в улюбленій випічці. Цей рецепт кексу за смаком не поступається класичному варіанту – він надзвичайно м’який, ароматний й смачний. Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали рецепт неймовірної заварної паски, яка не черствішає.
Інгредієнти:
- Борошно – 220 г
 - Олія – 100 мл
 - Цукор – 150 г
 - Какао – 1 ст. ложка
 - Тепла вода – 300 мл
 - Розпушувач – 10 г
 - Ванільний цукор – 8 г
 - Сіль
 
Приготування:
1. У миску вливаємо воду, розчиняємо в ній цукор і сіль.
2. Вливаємо олію, додаємо потроху борошно і розпушувач, і замішуємо тісто без грудочок. За консистенцією воно має нагадувати густу сметану.
3. Розділіть тісто на дві частини.
4. Перелийте одну частину в іншу посудину й додайте до неї какао. Добре вимішайте його й додайте дві столові ложки води.
5. До другої частини тіста всипте ванільний цукор.
6. Форму для випікання змастіть олією й вливайте в неї тісто шарами, щоб вийшов візерунок смужками.
7. Відправте кекс у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини:
							
											






