Цей десерт має неймовірну м’якість і ніжність, і обов’язково сподобається вашій родині. Його особливість полягає в тому, що під час випікання він сам ділиться на три шари.
Про те, як приготувати цей дивовижний пиріг з простих інгредієнтів, розповідає Smachno.
Читайте також: Надзвичайно ніжний, смачний і повітряний пиріг «12 ложок»: зметуть зі столу до останньої крихти
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 115 г борошна
- 500 мл молока
- 1 столова ложка ванільного цукру
- 125 г вершкового масла
- 1 столова ложка лимонного соку
- 150 г цукру
- Цукрова пудра до смаку
- Сіль за смаком
Приготування:
- Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки з цукром протягом 10 хвилин, потім додайте столову ложку води та ванільний цукор, щоб маса стала легшою.
- Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути до кімнатної температури. Потім з’єднайте його з жовтками, цукром і додайте щіпку солі. Збивайте до повної однорідності.
- Просійте борошно і поступово додайте його до яєчно-масляної суміші.
- Підігрійте молоко до теплого стану. Як тільки борошно з’єднається з жовтками та маслом, влийте тепле молоко та залиште на хвилину. Ретельно перемішайте тісто, стежачи за тим, щоб не залишилося грудочок.
- Збийте білки з лимонним соком до стійких піків. Акуратно з’єднайте їх із основною масою.
- Приготуйте форму для випічки: змастіть її маслом і застеліть дно пергаментом, теж змащеним маслом.
- Вилийте тісто у форму і помістіть її в попередньо розігріту до 130 градусів духовку. Випікайте пиріг протягом 80 хвилин. Потім дістаньте його, дайте охолонути і приберіть холодильник на дві години.
- Зверху готовий пиріг посипте цукровою пудрою за бажанням.
Насолоджуйтесь чарівним десертом!
Вас також можуть зацікавити новини: