Понеділок, 10 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей пиріг при випіканні сам ділиться на три шари: просто чарівний рецепт...

Цей пиріг при випіканні сам ділиться на три шари: просто чарівний рецепт із звичайних інгредієнтів

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви любите м'які бісквіти та заварний крем, то цей рецепт вам сподобається. Цей пиріг недарма називають чарівним, адже в процесі випічки він сам ділиться на три шари: повітряний бісквіт, рідкіший заварний крем і щільніший заварний крем.

Цей десерт має неймовірну м’якість і ніжність, і обов’язково сподобається вашій родині. Його особливість полягає в тому, що під час випікання він сам ділиться на три шари.

Про те, як приготувати цей дивовижний пиріг з простих інгредієнтів, розповідає Smachno.

Читайте також: Надзвичайно ніжний, смачний і повітряний пиріг «12 ложок»: зметуть зі столу до останньої крихти

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 115 г борошна
  • 500 мл молока
  • 1 столова ложка ванільного цукру
  • 125 г вершкового масла
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 150 г цукру
  • Цукрова пудра до смаку
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки з цукром протягом 10 хвилин, потім додайте столову ложку води та ванільний цукор, щоб маса стала легшою.
  2. Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути до кімнатної температури. Потім з’єднайте його з жовтками, цукром і додайте щіпку солі. Збивайте до повної однорідності.
  3. Просійте борошно і поступово додайте його до яєчно-масляної суміші.
  4. Підігрійте молоко до теплого стану. Як тільки борошно з’єднається з жовтками та маслом, влийте тепле молоко та залиште на хвилину. Ретельно перемішайте тісто, стежачи за тим, щоб не залишилося грудочок.
  5. Збийте білки з лимонним соком до стійких піків. Акуратно з’єднайте їх із основною масою.
  6. Приготуйте форму для випічки: змастіть її маслом і застеліть дно пергаментом, теж змащеним маслом.
  7. Вилийте тісто у форму і помістіть її в попередньо розігріту до 130 градусів духовку. Випікайте пиріг протягом 80 хвилин. Потім дістаньте його, дайте охолонути і приберіть холодильник на дві години.
  8. Зверху готовий пиріг посипте цукровою пудрою за бажанням.

Насолоджуйтесь чарівним десертом!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні