Понеділок, 3 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯких помилок ми припускаємося під час приготування риби

Яких помилок ми припускаємося під час приготування риби

Этот материал также доступен на русском языке
З будь-якого продукту можна приготувати або блюдо "пальчики оближеш", або таке, що просто шкода витраченої праці. Як правильно готувати рибу?

Головні помилки під час приготування риби

1. Неправильне розморожування. Розморожуйте рибу в холодильнику. Швидке розморожування при кімнатній температурі або в гарячій воді руйнує білок, через що риба стає пухкою та в’ялою.

2. Недостатній розігрів сковороди. Якщо покласти рибу на холодну сковороду, вона почне тушкуватися у волозі, що виділяється, замість того, щоб обсмажуватися.

3. Переповнення сковороди. Не кладіть занадто багато риби одночасно – це знижує температуру пательні та заважає утворенню хрусткої скоринки.

4. Часте перевертання. Дайте рибі добре підрум’янитися з одного боку. Часте перевертання може пошкодити філе і зробити його менш соковитим.

5. Пересмажування. Риба готується швидко, і якщо перетримати її на вогні, вона стане сухою і жорсткою.

6. Занадто багато борошна при паніруванні. Зайве борошно підгорає і надає страві гіркоти. Перед смаженням обов’язково струсіть зайве борошно зі шматочків риби.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні