Рецепт цього неймовірно смачного торта опубліковано на Ютуб-каналі “Смаколики Юлі”.
Читайте також: Цей торт стане улюбленим у вашій сім’ї: він смашніший “Наполеону”
Інгредієнти:
Для коржів:
- 3 яйця
- 180 г цукру
- 200 г вершкового масла (або маргарин)
- 2 ст.л.сметани
- 500 г борошна
- 2 чайні ложки розпушувача
Для крему:
- 1,5-2кг яблук (краще кисленьких)
- 250 г сметани
- 160 г цукру + 3 ст.л цукру
- 300 г вершкового масла (або 150 г олії та 150 г жирної сметани)
- ванільний цукор або цедра лимона за смаком та за бажанням.
Приготування:
- Цукор з яйцями добре збийте міксером до пухкості.
- Додайте борошно з розпушувачем, сметану, розтоплене масло і замісіть м’яке тісто.
- Поставте тісто в холодильник приблизно на 1 годину.
- Потім розкотіть тоненькі коржики і випікайте приблизно 15 хвилин на 180 градусів до жовтуватого кольору.
- Для приготування крему яблука очистіть від шкірки і натріть на тертці. Додайте трохи цукру і сметану і протушкуйте на маленькому вогні до м’якості.
- Масло збийте з цукром до пухкої маси, поступово додаючи яблука, продовжуючи збивати.
- Цукор регулюйте на свій смак. Багато залежить від яблук і сметани, чим більше кислинки, тим більше цукру знадобиться.
- Змастіть охолоджені коржі кремом, верх теж повинен бути з крему і відправте торт в холодильник, щоб він просочився.
Приємного апетитуСмачного!
Вас також можуть зацікавити новини: