Сам торт виходить ніжним, соковитим та м’яким. Він ідеально доповнить сімейне чаювання та навіть прикрасить святковий стіл.
Цікаво: Дивовижний торт «День і ніч»: рецепт, що став справжньою кулінарною класикою
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 60 г цукру;
- 120 г вершкового масла
- Щіпка солі;
Для крему:
- 500 г сметани (20%);
- 2 яйця;
- 1 ст. ложка крохмалю;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 120 г цукру.
Приготування:
- М’яке вершкове масло, цукор, сіль та борошно потрібно розтерти до утворення крихти.
- Обсмажити крихту на сухій сковороді до золотистого кольору, не забувайте постійно помішувати.
- У сотейнику або звичайній каструлі змішати яйця, крохмаль, сметану і цукор і поставити на плиту, варити постійно помішуючи до загусання, кип’ятити і переварювати не потрібно. Зняти крем із плити і додати вершкове масло, добре розмішати.
- Відділити трохи крихти на посипання, вистачить 3 столові ложки. «Тісто», що залишилося, поділити на 4 частини.
- Форму для випікання застелити харчовою плівкою або звичайним пакетом. На низ викласти першу частину крихти, змастити теплим кремом, потім другу і знову кремом, аналогічно – третю і четверту частину. Верх торта теж посипати крихтою.
- Щоб торт добре просочився, його потрібно відправити в холодильник на 6 годин.
Торт за 15 хвилин готовий! Приємного чаювання!
Читайте також: