Середа, 26 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯблучний пиріг: рецепт, який вас точно здивує – повітряний, соковитий та неймовірно...

Яблучний пиріг: рецепт, який вас точно здивує – повітряний, соковитий та неймовірно смачний

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви любите випічку з яблуками, то радимо скуштувати цей рецепт. Тісто в цьому пирозі практично непомітно, а ось яблука стають основним акцентом.

Приготувати такий пиріг можна будь-якої пори року, головне, щоб удома були яблука.

Читайте також: Гранатовий пиріг – родзинка зимових вітамінних десертів

Для випікання вам знадобиться кругла форма діаметром 20-22 см.

Інгредієнти:

  • 115 г вершкового масла
  • 8 яблук (за розміром на ваш смак)
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 110 г пшеничного борошна
  • 1 щіпка солі
  • 3 столові ложки коньяку (за бажанням)
  • цукрова пудра – для посипання.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170°C. Підготуйте форму, застеливши її папером для випікання або змастивши олією.
  2. Розтопіть вершкове масло і дайте йому трохи охолонути.
  3. Очистіть яблука, видаліть серцевину і наріжте тонкими часточками.
  4. У глибокій мисці збийте яйця з цукром та ванільним цукром міксером до пишної піни.
  5. Поступово додайте борошно, змішане з щіпкою солі.
  6. Вилийте тісто на яблучні часточки і акуратно перемішайте, щоб тісто рівномірно покрило фрукти.
  7. Перекладіть суміш у підготовлену форму, злегка притискаючи яблука один до одного, щоб уникнути порожнеч.
  8. Випікайте пиріг 50-60 хвилин, перевіряючи готовність за допомогою зубочистки – вона повинна виходити сухою.
  9. Дайте пирогу охолонути у формі протягом п’яти хвилин, після чого акуратно вийміть його.
  10. Зверху готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Насолоджуйтесь ароматним та смачним французьким яблучним пирогом, який порадує вас та ваших близьких!

Популярне на сайті:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні