Приготувати такий пиріг можна будь-якої пори року, головне, щоб удома були яблука.
Читайте також: Гранатовий пиріг – родзинка зимових вітамінних десертів
Для випікання вам знадобиться кругла форма діаметром 20-22 см.
Інгредієнти:
- 115 г вершкового масла
- 8 яблук (за розміром на ваш смак)
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 110 г пшеничного борошна
- 1 щіпка солі
- 3 столові ложки коньяку (за бажанням)
- цукрова пудра – для посипання.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 170°C. Підготуйте форму, застеливши її папером для випікання або змастивши олією.
- Розтопіть вершкове масло і дайте йому трохи охолонути.
- Очистіть яблука, видаліть серцевину і наріжте тонкими часточками.
- У глибокій мисці збийте яйця з цукром та ванільним цукром міксером до пишної піни.
- Поступово додайте борошно, змішане з щіпкою солі.
- Вилийте тісто на яблучні часточки і акуратно перемішайте, щоб тісто рівномірно покрило фрукти.
- Перекладіть суміш у підготовлену форму, злегка притискаючи яблука один до одного, щоб уникнути порожнеч.
- Випікайте пиріг 50-60 хвилин, перевіряючи готовність за допомогою зубочистки – вона повинна виходити сухою.
- Дайте пирогу охолонути у формі протягом п’яти хвилин, після чого акуратно вийміть його.
- Зверху готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Насолоджуйтесь ароматним та смачним французьким яблучним пирогом, який порадує вас та ваших близьких!
Популярне на сайті: