Молочні продукти на ринку від приватних продавців переважно дешевше, ніж у магазинах від промислових виробників. Частина українців купують молоко, сметану та сир у бабусь із села, щоб заощадити. Але чи правильно вони роблять?
За словами виконавчого директора Спілки молочних підприємств Арсена Дідура, найбільш безпечними домішками, які можуть додавати продавці домашньої молочної продукції, є рослинні жири, пише ЕП.
«Знаю на ринку різних вундеркіндів і розумію, на що вони здатні. Скажімо так: рослинні жири – це найменше із зол, що може бути в тій продукції», – казав він.
Експерт переконує, що для розкислення, тобто для продовження терміну зберігання і покращення смакових якостей, деякі недобросовісні виробники додають соду. Щоб покращити показники білка, можуть домішувати азот або сечовину.
![](https://napensii.ua/wp-content/uploads/moloko_1.jpg)
«Молоко на ринку відрізняється відсутністю мікробіологічної чистоти та контролю за наявністю антибіотиків», – додає Дідур.
На його думку, купуючи таку продукцію, людина завжди ризикує своїм здоров’ям.
«У молоці від населення як мінімум мільйон соматичних клітин (мікробів). У молоці, яке приймається в Європейському Союзі від фермерів, повинно бути не більше 50 тисяч», – пояснив експерт.
Читайте також: