Качка з квашеною капустою та яблуками
Інгредієнти:
- качка – 1 шт., яблука – 1 шт., капуста квашена – 600 г, цибуля – 2 шт., цукор – 1/2 чайної ложки, олія рослинна, сіль та перець – за смаком.
- Для маринаду: олія рослинна – 2 столові ложки, цукор – 1/2 чайної ложки, часник, сіль та перець – за смаком.
Приготування:
-
Качку заздалегідь розморозити, якщо вона заморожена.
-
Обпалити тушку, видалити пір’я, що залишилися, зайвий жир і шкіру.
-
Промити качку зовні та всередині, обсушити паперовим рушником.
-
Для маринаду з’єднати олію, цукор, сіль, перець, нарізаний часник і перемішати.
-
Змастити качку часниковою олією з усіх боків, загорнути у харчову плівку і прибрати у холодильник на 3-6 годин.
-
Очистити цибулю, нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з олією 5-7 хвилин.
-
Яблуко почистити, нарізати кубиками, додати до цибулі і обсмажити 1-2 хвилини.
-
Викласти квашену капусту, перемішати, додати перець і цукор, тушкувати на слабкому вогні 10-15 хвилин. Остудити начинку.
-
Нафарширувати качку приготованою начинкою і покласти у форму для запікання, закріпити краї розрізу зубочистками або ниткою.
-
Нафарширувати качку приготованою начинкою, закріпити розріз на черевці зубочистками або ниткою і покласти у форму для запікання.
-
Накрити качку фольгою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 1,5-2 години.
-
Зняти фольгу, змастити качку соком, що утворився, і запікати ще 30 хвилин.
Приготуйте також: