Відсутність апетиту при цьому може серйозно ускладнювати виконання поставленого завдання. Нерідко це пов’язано із хворобами.
Багато людей, які мають хронічний атрофічний або інший гастрит, страждають від поганого апетиту під час загострень. Впоратися з неприємним станом їм допоможуть: полин, тирлич, розторопша, подорожник і лікарська кульбаба. Їх не слід приймати як головні медикаменти, але у складі лікарського трав’яного збору вони будуть дуже ефективні.
Однак слід пам’ятати, що в будь-якому випадку рішення про фітотерапію чи медикаментозне лікування треба приймати, попередньо порадившись із лікарем.
Які лікарські трави приймати при поганому апетиті?
Настій тирличу
Половину чайної ложки подрібненого кореня тирличу жовтого залити 400 мл холодної води. Настоювати 10 годин, потім процідити. Пити по 100 мл 3-4 рази на день за 30 хвилин до їди для збудження апетиту і покращення травлення.
Настій меліси
8 чайних ложок сухої подрібненої трави меліси лікарської залити 400 мл гарячої води, настояти 4 години, процідити. Пити по 100 мл 4 рази на день до їди.
Настій волошки
1 столову ложку квіток волошки синьої заварити 400 мл окропу, настояти до охолодження, процідити. Випити у 3 прийоми за 30 хвилин до їди.
Увага! Волошка містить отруйні компоненти. Дотримуватись дозування!
Відвар шипшини
2 столові ложки подрібненого коріння шипшини коричної заварити 200 мл окропу, прокип’ятити 15 хвилин, настояти 2 години, процідити. Пити в 100 мл 4 рази на день до їди.
Пам’ятайте! Кислоти, що містяться у відварі, роз’їдають зубну емаль. Після прийому відвару обов’язково сполоснути рот теплою водою.
Відвар лепехи
1 чайну ложку подрібненого кореня лепехи звичайної залити 400-600 мл гарячої води, кип’ятити 15 хвилин у закритому посуді. Пити по 400 мл 3 рази на день перед їдою, злегка підсолодивши.
Відвар ялівцю
10-12 ягід ялівцю звичайного залити 200 мл окропу, прокип’ятити 5-7 хвилин, настояти 30 хвилин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.
Відвар не можна приймати при гострому запаленні нирок. Потребує точного дозування.
З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова
Читайте також: