Четвер, 26 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВертута з гарбузом по-молдавськи: готується легко, але виходить неймовірно ніжний та смачний...

Вертута з гарбузом по-молдавськи: готується легко, але виходить неймовірно ніжний та смачний десерт

Этот материал также доступен на русском языке
Вертута – блюдо молдавської кухні. Це класична випічка у вигляді рулету з простого тіста (вода, борошно, сіль), тонко розкоченого, з додаванням в шар великої кількості рослинної олії. А начинку можна вибирати будь-яку - і солодку, і несолодку.

 Вертута з гарбузом по-молдавськи

Інгредієнти:

  • Для тіста: борошно – 320 г (2 склянки), вода тепла – 100 мл, яйце – 1 шт., олія – 100 мл (60 мл в тісто + 40 мл для змащування тіста і дека), сіль – 1 щіпка.
  • Для начинки: гарбуз – 1 кг, цукор – 5-6 столових ложок.

Приготування:

  1. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, натерти на тертці, посипати цукром і перемішати.

  2. Просіяти в миску борошно.

  3. Яйце змішати з сіллю, водою та 60 мл (4 столові ложки) рослинної олії. Додати у борошно. Перемішати все спочатку ложкою.

  4. Потім замісити м’яке тісто. Накрити його рушником, дати постояти 20 хвилин.

  5. Розігріти духовку до 200 градусів.

  6. Тісто поділити на 3-4 частини. Кожну частину тесту розкачати дуже тонко. Або краще обережно розтягнути тісто на кулачках.

  7. Змастити тонкий пласт тіста олією.

  8. Віджати сік із гарбуза. Викласти гарбуз тонким шаром на тісто.

  9. Згорнути тісто з гарбузовою начинкою у рулет.

  10. Змастити лист рослинною олією. Викласти рулети швом униз. Змастити вертути збитим жовтком або олією.

  11. Помістити деко у розігріту духовку, випікати при 180-200 градусах 35-40 хвилин.

Вертути з гарбузом готові. За бажанням можна посипати охололі рулети цукровою пудрою.

Приготуйте й іншу випічку:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні