Вертута з гарбузом по-молдавськи
Інгредієнти:
- Для тіста: борошно – 320 г (2 склянки), вода тепла – 100 мл, яйце – 1 шт., олія – 100 мл (60 мл в тісто + 40 мл для змащування тіста і дека), сіль – 1 щіпка.
- Для начинки: гарбуз – 1 кг, цукор – 5-6 столових ложок.
Приготування:
-
Гарбуз очистити від шкірки та насіння, натерти на тертці, посипати цукром і перемішати.
-
Просіяти в миску борошно.
-
Яйце змішати з сіллю, водою та 60 мл (4 столові ложки) рослинної олії. Додати у борошно. Перемішати все спочатку ложкою.
-
Потім замісити м’яке тісто. Накрити його рушником, дати постояти 20 хвилин.
-
Розігріти духовку до 200 градусів.
-
Тісто поділити на 3-4 частини. Кожну частину тесту розкачати дуже тонко. Або краще обережно розтягнути тісто на кулачках.
-
Змастити тонкий пласт тіста олією.
-
Віджати сік із гарбуза. Викласти гарбуз тонким шаром на тісто.
-
Згорнути тісто з гарбузовою начинкою у рулет.
-
Змастити лист рослинною олією. Викласти рулети швом униз. Змастити вертути збитим жовтком або олією.
-
Помістити деко у розігріту духовку, випікати при 180-200 градусах 35-40 хвилин.
Вертути з гарбузом готові. За бажанням можна посипати охололі рулети цукровою пудрою.
Приготуйте й іншу випічку: