Йдеться про італійський сир рікота. Його назва дослівно означає «повторно приготований». У молочну сироватку додають оцет або лимонний сік, щоб запустити процес згортання білку, який ще залишився в цій рідині. Сир рікота має білий колір, він дуже м’який і солодкуватий на смак.
Чим корисний сир рікота
Значна кількість білка, кальцію, калію, а також вітамінів А та D роблять рікоту корисним продуктом. Разом із тим у ній зовсім мало жиру. Тому цей сир сміливо можна обирати тим, хто худне або контролює масу тіла.
Рікота легка для перетравлювання, тому позитивно впливає на кишково-шлунковий тракт. Це хороший вибір для дітей, до того ж з непоганим вмістом фосфору.
Літнім людям рікота також показана для харчування, адже її корисні елементи позитивно впливають на міцність кісток.
Вітамін В12 рідко можна знайти в продуктах харчування, а в рикоті він є. Тому сир із сироватки також корисний для належної роботи серцево-судинної системи, а ще він дбає про здоров’я мозку. Загалом вітаміни групи В допомагають втримати емоційну рівновагу.
Що приготувати із сиру рікота
Сир рікота чудово підходить як для солоних, так і для солодких страв. Додайте його до салату, пасти, використовуйте у якості начинки. Спробуйте на рікоту замінити звичайний кисломолочний сир, коли готуєте чізкейк, тірамісу чи ватрушки.
Вас також можуть зацікавити новини: