Середа, 18 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніше різдвяне печиво з глазур'ю: дуже простий рецепт

Найсмачніше різдвяне печиво з глазур’ю: дуже простий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Різдвяна пора – час готувати «особливе» печиво. Ваші рідні та близькі будуть у захваті!

У День випікання печива саме час приготувати щось особливе. Тим паче на носі різдвяні свята. Пропонуємо вам простий рецепт різдвяного печива з глазур’ю, яке дуже весело пекти всією родиною.

Раніше ми розповідали, як спекти м’які та повітряні пряники на кефірі.

Інгредієнти:

Для печива:

  • Борошно – 200 г
  • Жовток – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Гвоздика мелена – 1 ч. л.
  • Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 100 г

Приготування:

1. Збийте разом масло, мед, цукор та жовток.

2. Змішайте борошно, розпушувач, сіль та спеції.

3. З’єднайте масляну суміш із борошняною та замісіть тісто. Заберіть його в холодильник на годину.

4. Зробіть глазур: збийте білок із цукровою пудрою до стійких піків і заберіть у холодильник.

5. Розкотіть тісто, виріжте печиво формами і викладіть на пергаментний папір.

6. Випікайте медове печиво в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.

7. Готове печиво остудіть, прикрасьте приготованою глазур’ю білкової з кондитерського мішка і дайте їй застигнути.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні