У День випікання печива саме час приготувати щось особливе. Тим паче на носі різдвяні свята. Пропонуємо вам простий рецепт різдвяного печива з глазур’ю, яке дуже весело пекти всією родиною.
Раніше ми розповідали, як спекти м’які та повітряні пряники на кефірі.
Інгредієнти:
Для печива:
- Борошно – 200 г
- Жовток – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 г
- Мед – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Гвоздика мелена – 1 ч. л.
- Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для глазурі:
- Білок яєчний – 1 шт.
- Цукрова пудра – 100 г
Приготування:
1. Збийте разом масло, мед, цукор та жовток.
2. Змішайте борошно, розпушувач, сіль та спеції.
3. З’єднайте масляну суміш із борошняною та замісіть тісто. Заберіть його в холодильник на годину.
4. Зробіть глазур: збийте білок із цукровою пудрою до стійких піків і заберіть у холодильник.
5. Розкотіть тісто, виріжте печиво формами і викладіть на пергаментний папір.
6. Випікайте медове печиво в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
7. Готове печиво остудіть, прикрасьте приготованою глазур’ю білкової з кондитерського мішка і дайте їй застигнути.
Вас також можуть зацікавити новини: