Якщо ви ще не вирішили чим здивувати рідних на Різдво, ми спростили ваше завдання. Спробуйте змінити традиційний набір міцних міцних напоїв на гарячі пунш та глінтвейн.
Дивіться рецепти, які стануть чудовим доповненням до вашого святкового меню:
- Готуємо оригінальні страви на різдвяний стіл: банан у сирі
- Оригінальні рецепти різдвяних страв: різдвяний кекс з мандаринами вразить усіх
Глінтвейн з персиками, апельсинами та лимонами
Інгредієнти:
- Вино біле сухе — 1 пляшка (1 літр),
- апельсин — 2 штуки,
- лимон — 2 штуки,
- персик — 2 штуки,
- цукор — 0,5 склянки,
- мед — 1 столова ложка,
- кориця (паличка) — 1 штука,
- гвоздика (бутони) — 3 штуки,
- кардамон (коробочка) — 1-2 штуки,
- базилік — 1-2 гілочки.
Приготування:
- Зняти шкірку з апельсинів ножем або овочечисткою, включаючи білу частину.
- Нарізати лимони й апельсини тонкими кружальцями або половинками кружалець.
- Викласти шкірку апельсина в сотейник або каструлю. Засипати цедру цукром, трохи перем’яти руками й залишити на 15–20 хвилин.
- Видалити кісточки з персиків. Нарізати персики тонкими часточками або кубиками.
- Влити вино у сотейник з цедрою. Додати корицю, гвоздику й кардамон. Нагрівати суміш на невеликому вогні, не доводячи до кипіння.
- Додати в каструлю персики, нарізані лимони й апельсини. Додати мед і базилік. Довести напій майже до кипіння, потім зняти з вогню.
Розлити глінтвейн по бокалах у гарячому вигляді.
Яблучно-цитрусовий пунш із компоту
Інгредієнти:
- чорний чай — 1 столова ложка,
- компот (наприклад, яблучний) — 500 мілілітрів,
- мандарини — 2-3 штуки,
- гвоздика — 5-6 штуки,
- кориця — 1-2 палички,
- бодян — 2-3 зірки,
- цукор — за смаком.
Приготування:
- Заваріть чай в окропі (0,5 літра) і дайте настоятися.
- Наріжте мандарини, додайте до них гвоздику.
- У каструлі з’єднайте заварку, компот, мандарини та спеції.
- Прогрійте майже до кипіння.
- Процідіть перед подачею.