Сало в банці
Інгредієнти:
- сало – 600 г,
- сіль – 2 столові ложки,
- вода – 0,5 літра,
- лавровий лист – 3 шт.,
- кріп сушений – 0,5 чайної ложки,
- часник – 5 зубчиків,
- перець горошком – 8 шт.
Приготування:
-
Приготуйте розсіл: розчиніть сіль у окропі, остудіть до кімнатної температури.
-
Підготуйте сало: промийте, обсушіть паперовими рушниками, наріжте шматками.
-
Викладіть сало в банку, пересипаючи його спеціями та нарізаним часником.
-
Залийте розсолом: залиште на добу при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник або на холодний балкон на 2 дні.
-
За три доби дня сало можна їсти. Тримайте його в холодильнику, а краще в морозилці.
ВАЖЛИВО! Вважається, що сало зайвої солі не візьме. Але з м’ясом це правило не діє, «смугасте» сало легко пересолити.