Вівторок, 17 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩоб не ходити на ринок, засоліть сало вдома – і цей рецепт...

Щоб не ходити на ринок, засоліть сало вдома – і цей рецепт стане вашим фірмовим

Этот материал также доступен на русском языке
Сало, засолене в розсолі, виходить ароматним та м'яким. Для засолювання краще брати сало з м'ясними прошарками, але можна посолити і звичайне сало без прошарків.

Сало в банці

Інгредієнти:

  • сало – 600 г,
  • сіль – 2 столові ложки,
  • вода – 0,5 літра,
  • лавровий лист – 3 шт.,
  • кріп сушений – 0,5 чайної ложки,
  • часник – 5 зубчиків,
  • перець горошком – 8 шт.

Приготування:

  1. Приготуйте розсіл: розчиніть сіль у окропі, остудіть до кімнатної температури.

  2. Підготуйте сало: промийте, обсушіть паперовими рушниками, наріжте шматками.

  3. Викладіть сало в банку, пересипаючи його спеціями та нарізаним часником.

  4. Залийте розсолом: залиште на добу при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник або на холодний балкон на 2 дні.

  5. За три доби дня сало можна їсти. Тримайте його в холодильнику, а краще в морозилці.

ВАЖЛИВО! Вважається, що сало зайвої солі не візьме. Але з м’ясом це правило не діє, «смугасте» сало легко пересолити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні